Krmítka jsou lepší než televize

Pozorování ptáčků je opravdová zábava. Někteří se naparují, jiní legračně poskakují a někdy dojde i na menší strkanici. Navíc jde o užitečné společníky. Pomáhají nám zbavit se nepříjemných škůdců. V posledních letech jich však zvláště ve městech ubývá. Pomocníkem, aby tomu tak nebylo, se mohou stát ptačí krmítka, která poslouží také jako krásný vánoční dárek. A to nejen pro děti.

Kolekci plastových krmítek pro ptáky z produktové řady Urbalive od společnosti Plastia koupíte na e-shopu www.plastia.eu a vy vybraných zahradních centrech a hobby marketech. Na vývoji krmítek firma úzce spolupracovala s Českou společností ornitologickou.
 
„K prodeji doporučujeme především krmítko FINCH, pro které ČSO pomohla zpracovat návod a sestavit doporučení, jak se o ptáky i krmítko starat,“ uvedla Dita Hořáková z České společnosti ornitologické.

Krmítka z řady Urbalive

* Dvě provedení v několika barevných variantách.

* Z dílny mladých českých designérů.

* Pro volně žijící ptáky, na zahradu i na balkón.

* Lze je zavěsit nebo připevnit na tyč či zábradlí.

* Plastové provedení umožňuje snadnější údržbu a tím zabraňuje přenosu ptačích nemocí.

* Nízká hmotnost.

* Snadné a rychlé doplňování krmení.

* Díky zásobníku nemusíte krmení doplňovat denně.

Tři věci, které byste měli vědět o krmítkách pro ptáky

* S krmením ptáků by se mělo začít už v listopadu. Stěhovaví ptáci už jsou pryč a ti, co u nás přezimují, si musejí na nové krmítko chvíli zvykat. Za mrazů a v době, kdy může napadnout hodně sněhu, je dobré dávky krmení navyšovat. Při krmení ptáků je důležitá pravidelnost.

* Vybírejte krmítko se stříškou a ohrádkou. Stříška krmítka by měla být dostatečně velká a široká, aby zabránila sněhu a dešti jídlo pro ptáky rozmočit. Zvýšené okraje, tzv. ohrádka, zase slouží k tomu, aby semínka z krmítka nevypadávala. 

* Při hledání správného místa, kam krmítko upevnit, mějte na paměti dvě věci – krmítku bude lépe v závětří a nesmí k němu mít přístup kočky. 

Krmítko DOMEK

* Hravé provedení připomínající chaloupku zaujme především děti.

* Je vymyšleno tak, že ptáci mají pohodlný přístup ke krmení pouze z jedné strany. Když krmítko umístíte touto stranou do vašeho výhledu, žádný ptáček se před vámi neschová.

* V zelené a hnědé barvě lze umístit na tyč nebo zavěsit.

* Objem zásobníku je 0,8 litru.

* Doporučená cena: 303 Kč.

* Doporučuje Česká společnost ornitologická.


Krmítko FINCH

* Jednoduchý moderní design.

* V barvě zelené, vínové a antracitové.

* Doporučená cena: 261 Kč.

* Doporučuje Česká společnost ornitologická.

* Velký objem zásobníku – 1,3 litru, ušetří práci.


Kupte si krmítko a zúčastněte se velkého sčítání ptáků

Chcete být součásti celorepublikového vědeckého projektu? Česká společnost ornitologická zve širokou veřejnost k pozorování a sčítání ptáků na krmítkách během Ptačí hodinky, která proběhne 10. – 12. ledna 2020. Vyhraďte si hodinu, přizvěte děti nebo přátele, pozorujte a zapisujte ptačí návštěvníky vašeho krmítka. V loňském roce se sčítání zúčastnilo více než 14 000 pozorovatelů a nahlásili více než 300 000 pozorovaných jedinců, kteří přilétli na krmítka. První místo obsadila sýkora koňadra, následovaná sýkorou modřinkou a kosem černým. Nenechte si ujít druhý ročník sčítání!
 
Více o projektu se dozvíte na stránkách ptacihodinka.birdlife.cz.

Úspěšná rodina Urbalive

Plastia je česká rodinná firma z Vysočiny vyrábějící potřeby pro domov i zahradu. Krmítka společnosti Plastia se staly součástí produktové řady Urbalive, která vznikla s cílem usnadnit lidem cestu k přírodě, zdravému životnímu stylu a udržitelnosti přírodních zdrojů. Kromě krmítek sem patří vermikompostér a pěstební nádoba. Jejich moderní podobu navrhl český designér Jiří Pelcl. Vermikompostér Urbalive je opravdovým designovým kouskem, který se pyšní oceněním RedDot Design Award i Good Design.  
 
09.12.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444