Křesla a taburety pro teenagery: Tyhle kousky si dospívající zamilují

Máte doma nefalšovaného teenagera, který je ze všeho nejradši zavřený ve svém pokoji daleko od vás a vaší kontroly? Dopřejte mu kromě soukromí i dostatek pohodlí v místnosti, v níž se cítí dobře. Máme pro vás tipy, jak to zařídit.

Pokoj pro teenagera, to není jen psací stůl, u kterého se připravuje do školy, a postel, kterou by často raději ani neopustil. Atmosféru a útulnost pokoje může zajistit vhodně vybrané křeslo a k němu třeba i taburet. Tady si každý dospívající, který přijde unavený ze školy nebo sportovního výkonu, jen tak sedne, dá nohy nahoru a udělá si chvilku pro sebe.
 

Nejdůležitější roli hraje styl a tvar

Pri výběru křesla myslete na styl vašeho dítěte i ladění pokoje. Sportovně založeného chlapce rozhodně nepotěšíte vyloženě dívčím křesílkem s květovaným vzorem na čalounění. Berte v úvahu to, zda si právě vaše ratolest potrpí na strohost nebo naopak na zdobné tvary a kudrlinky.

K dalším atributům, na které je třeba se při výběru křesla zaměřit, patří otočný mechanismus, pro někoho absolutně nezbytný. Na výběr je v současné době i výšková nastavitelnost, takže s křeslem může teenager i růst, aniž by ztratilo svou pohodlnost.

U taburetů je zase nutné zaměřit se na výběr materiálu (nejčastěji se volí mezi látkou a kůží, ale i jiných materiálů). Zatímco některé taburety jsou pevné, jiné jsou stlačitelné a tvarově variabilní.
 

Myslete na barvy!

Ruku v ruce s tvarem a celkovým provedením jde i barevné provedení křesla a taburetu. To nejen že se musí líbit teenagerovi, pro kterého ho pořizujete, ale také musí ladit k ostatním barvám v pokoji a ještě být samo o sobě na pohled příjemné.

Barvy a vzory křesel i taburetů jsou rozmanité – mohou být naprosto jednoduché, jednobarevné, dvoubarevné, ale i se složitějšími vzory a motivy, pestrobarevné. Pak už záleží jenom na vkusu a preferencích.

A jaké jsou naše tipy?

Mezi motivy nyní hodně vládnou ty, které připomínají vlajky států.

Zejména dospívající dívky pak ocení pestrobarevné varianty v moderním stylu patchwork, což je styl záplatování a sešívání různě barevných kusů látek. Jakkoli taková křesla či taburety vypadají sešívaně a nastavovaně, jde samozřejmě jen o vizuální prvek a nábytek je naprosto precizní. 

Autor: NakupNabytek.cz
05.04.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444