Krbové vložky Romotop Heat pro ekologické i ekonomické vytápění

Jak inovativní technologie usnadní vytápění? Jak nové krbové vložky obstály z pohledu ekologie? Romotop představuje řadu Heat. 

Představení novinek firmy Romotop

Jelikož firma Romotop naslouchá svým zákazníkům, zařadila do svého portfolia produktové řady Heat i krbové vložky se zvedacími dvířky. Jedná se o velkoformátové vložky s klasickými rovnými dvířky nesoucí označení Heat 2G L 66.50.01, Heat 2G L 88.50.01 a Heat 2G L 110.50.01. Dále firma reflektovala velkou poptávku po rohových vložkách, proto představila dvě “rohovky“ Heat 2G L 79.51.54 a Heat 2g L 95.51.54. V celkovém výčtu chybí už jen zmínit tří straně prosklenou vložku Heat C 2G L 87.51.42.21.

Nové prvky a technologie pro snadnější užívání a efektivnější výkon

Velmi zásadní u všech výše zmíněných krbových vložek je výsuv dvířek, proto byl vyvinut firmou Romotop unikátní systém Silent Lift, který zaručí tichý a bezstarostný chod dvířek. Důležitou částí krbových vložek Heat je spalovací komora, proto Romotop dbá, aby byly vždy použity na nejvíce exponované části pouze prvotřídní materiály. Z toho důvodu je spalovací komora vyložena pravým šamotem, který dokáže akumulovat teplo a tím zlepšovat dynamiku hoření. Standardní provedení spalovací komory je bezroštové, přičemž lze provést jednoduše změnu na roštovou variantu na přání zákazníka. Firma se snaží co nejvíce usnadnit ovládání vložky, proto se primární a sekundární spalovací vzduch reguluje pouze jedním ovládacím prvkem.

Romotop vás zve na veletrh For Therm
Rádi bychom Vás co nejsrdečněji pozvali na veletrh For Therm 2016, který se uskuteční ve dnech 20. - 24. 9. 2016 v areálu PVA EXPO PRAHA. Po celou dobu výstavy se budeme nacházet v hale 7, stánek B11.

Těšíme se na Vaši návštěvu.
Tým Romotop
Mottem firmy Romotop je „ekonomický a ekologický provoz“, proto je ve všech modelech produktové řady Heat použit vysoce účinný systém vedení spalin Double Spin se dvěma deflektory, který napomáhá odvodu spalin do hrdla vložky s cílem dosažení maximální ekologie, čistoty spalování a zvýšení účinnosti spalování až o 10 %. Nově je do všech „zvedaček“ přiveden i terciární vzduch, který zaručí, že krbové vložce nedojde nikdy dech.

Designové vychytávky

Oblast designu nesměla být opomenuta, aby byly splněny i nejpřísnější nároky zákazníka, je sklo velmi citlivě potištěno po svém obvodu, klika dvířek je provedena s jemným nerezovým proužkem a ovladač vzduchu je vyveden v černé barvě tak, aby nerušil celkový dojem z krbové vložky.

S ohledem na nízkoenergetické a pasivní bydlení

Jelikož se v dnešní době nestaví již jiné domy než nízkoenergetické a pasivní, stalo se standardem, že firma Romotop opatřila všechny své výrobky CPV, tedy centrálním přívodem vzduchu, který přivádí vzduch do spalovací komory z exteriéru a tím nedochází ke spotřebě vzduchu v pobytové místnosti.

Komplexnost firmy Romotop, která nemá na evropském trhu obdoby, jak po servisní, obchodní a technické stránce, je podtrhnuta i možností instalace akumulačních sad Mammoth, které se mohou umístit na zadní, boční i horní strany vložek Heat. U akumulačních sad Mammoth oceníte, že teplo, které by jinak uniklo do komína, se ukládá na čas, kdy již není po ohni v krbu ani památek a tím se zvýší celková akumulační schopnost stavby.

V neposledním případě je potřeba zmínit velmi vysokou účinnost spalování, která se pohybuje v rozmezí 83 – 85 %, regulovatelný výkon od 4 – 12 kW. Všechny tyto aspekty zařadily krbové vložky HEAT na špici v oboru krbových vložek.
09.09.2016 | PR
  • Romotop spol. s r.o.

    ROMOTOP patří mezi evropské lídry ve výrobě krbových kamen a vložek, jehož produkty používá již více než milión domácností po celém světě. Krbová kamna a krbové vložky ROMOTOP oslovují své zákazníky prvotřídním designem, špičkovou kvalitou dílenského zpracování a inovativním řešením procesu spalování dřeva.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444