Krbová kamna zajistí ekonomické a designové vytápění

V dnešní době jsou ceny energií velmi nejisté. Mění se každým dnem a co je nemilé, pravděpodobně ještě do konce roku porostou. Možná tedy hledáte způsob, jak při vytápění ušetřit. A zde je pár rad jak na to! 

Už jste slyšeli o vytápění pomocí krbových kamen? Jsou jasnou volbou pro šetrné vytápění a to jak vzhledem k vaší peněžence, tak i pro vaše zdraví. Nenechte se zaskočit rostoucími cenami energií a připravte se včas. Topení dřevem je stále nejlevnějším zdrojem vytápění, které máte vždy při ruce. Pokud i vy hledáte alternativu, jak ušetřit, neváhejte. Poptávka po kamnech neustále roste a čekací doby na krbová kamna se prodlužují. Neváhejte a připravte se na topnou sezónu s předstihem!
 

Ekologické a pro vás nejzdravější teplo? To jsou kachlová kamna!

Kachlová krbová kamna, ať už do vašeho rodinného domu, na chatu nebo chalupu, představují skvělý designový doplněk, který si můžete vybrat z mnoha barevných provedení a sladit ho s designem místnosti. To ale není vše! Právě kachlová kamna mají keramický obklad a jádro z litiny - kvalitního materiálu s velmi dlouhou životností. Keramická krbová kamna navíc místnost rychle vyhřejí a udržují teplo po dlouhou dobu. Jaké jsou další výhody?

  • V jejich přítomnosti se v místnosti nedaří plísním - snižuje se také např. riziko alergií.
  • Obsluha s minimem požadavků - díky skvělé výhřevnosti nemusíte do kamen tak často přikládat.
  • Zdravější vytápění pro váš organismus - do keramického obkladu máte možnost přidat akumulační destičky, díky kterým kachlová krbová kamna předávají teplo do místnosti lépe a rovnoměrněji.
 

Jak vybrat krbová kamna?

Nejprve se zamyslete nad tím, kam kamna chcete umístit a jak často v nich budete topit - tedy zda se stanou hlavním zdrojem tepla (např. na chalupě) nebo vám budou sloužit k občasnému přitápění jako vedlejší zdroj tepla. Nejdůležitějším ukazatelem se pro vás stává požadovaný výkon kamen. Ten zajistí, že v místnosti nebude přetopeno nebo kamna nemusíte využívat s minimálním výkonem, jelikož poleno bude zakuřovat sklo, do kterého se tak rádi díváte. Pokud jsou kamna správně nakonfigurovaná, mají schopnost využít energii mnohem lépe než ostatní zdroje vytápění.  

Jak spočítat výkon kamen? 

Snadno! Nejprve budete potřebovat spočítat objem místnosti podle tohoto vzorce: velikost plochy (m) x výška stropu (m) = objem místnosti (m³).

Je dobré vědět, že se obvykle uvádí, že 1 kW výkonu krbových kamen bez problémů vytopí 20 m³ obytného prostoru ve starších nezateplených domech, v novostavbách pak stačí 1 kW na 40 m³. Při výběru krbových kamen lze počítat s tolerancí plus/minus 1 kW. 

Příklad: 
Máte místnost s rozměry 3 m x 4 m (podlaha) a 2,5 m (výška) = 12 x 2,5 = 30 m³, což je objem místnosti v metrech kubických. 

  1. Pokud se jedná o starý dům, měli byste vybrat kamna o výkonu 2-3 kW.
  2. Pokud se jedná o novostavbu (kde stačí poloviční výkon), měli byste vybrat kamna o výkonu 1-2 kW.
 

Krby a kamna jako moderní doplněk

Keramická krbová kamna fungují nejen jako nezávislý a levný zdroj tepla, ale také jako designový kousek ve vaší domácnosti. Vyzdvihnou vzhled každého interiéru. V nabídce najdete oblé i hranaté tvary, širokou paletu barev a provedení. Vybere si opravdu každý. 
 
Chcete domů také keramická krbová kamna, která vám ušetří finanční náklady a navíc skvěle vypadají? Nechte si poradit od odborníků z firmy Namir, kteří mají s krby a kamny mnohaleté zkušenosti. Neváhejte se ozvat! 
05.09.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444