Krbová kamna Evora: moderní vytápění pro nízkoenergetické domy

Hledáte účinný a spolehlivý zdroj tepla do nízkoenergetického domu a stále se nemůžete rozhodnout? Seznamte se s krbovými kamny Evora od české firmy Romotop, která mohou být řešením vhodným právě pro vás.

Současné výstavbě dominují objekty nízkoenergetického nebo pasivního standardu a proto je nevyhnutelné hledat způsoby vytápění, které zohledňují jejich potřeby, tedy takové, které odpovídají daným izolačním vlastnostem stavby. Krbová kamna Evora dokáží díky regulovatelnému výkonu v rozsahu 3 – 8 kW uspokojit poptávku po kamnech s nízkým výkonem, který vyhovuje nárokům dobře zaizolovaného domu.
U modelu Evora Akum jsou pak nepochybně velmi cennou devizou přispívající k maximálnímu využití paliva akumulační prvky umístěné nad topeništěm. Do nich se během topení ukládá energie, která je schopná sálat ve formě tepla mnoho hodin po vyhasnutí plamene v topeništi. Tato technologie zabrání přetopení místnosti a zároveň v ní po dlouhou dobu udržuje příjemnou teplotu, je tedy úsporná a navíc přispívá k pocitu komfortu.

V současnosti je nedílnou součástí všech krbových kamen Romotop centrální přívod externího vzduchu (CPV). Díky němu nedochází k odvádění vzduchu z obytných místností do spalovací komory. Znamená to, že kamna neodebírají již jednou ohřátý vzduch ani nesnižují jeho kvalitu spotřebováváním jeho vlhkosti a kyslíku.

Krbová kamna již delší dobu nejsou pouze zdrojem tepla, ale stávají se estetickou dominantou interiéru. Aby si mohl vybrat opravdu každý, jsou krbová kamna Evora vyráběna v několika variantách lišících se materiálem obkladu. Zvolit můžete provedení z plechu, serpentinu, keramiky nebo jejich různých kombinací. V nabídce je také model Evora T, který poskytuje uživateli možnost otáčet topeništěm o 360°, tedy natočit je na libovolnou stranu a dopřát si tak pohled do plápolajících plamenů z různých míst prostoru. Jde jen o další z aspektů, které dodávají krbovým kamnům značky Romotop punc jedinečnosti.
17.04.2014 | PR
  • Romotop spol. s r.o.

    ROMOTOP patří mezi evropské lídry ve výrobě krbových kamen a vložek, jehož produkty používá již více než milión domácností po celém světě. Krbová kamna a krbové vložky ROMOTOP oslovují své zákazníky prvotřídním designem, špičkovou kvalitou dílenského zpracování a inovativním řešením procesu spalování dřeva.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444