Krb se bez kvalitního komína neobejde

Možná se vám zdá podivné řešit uprostřed léta komíny a vytápění, ale kdy jindy popřemýšlet o optimalizaci či vylepšení tepelné pohody, než nyní, kdy většina z nás nemá tolik starostí, jako po zbytek roku. Ostatně vzpomeňte si, kdy jste naposledy s přáteli rozebírali téma tepelné pohody u vás doma nebo v práci.

 

Krb pozvedne kvalitu bydlení o stupeň výš

To, co jednoznačně zlepší tepelnou pohodu a získá si na svou stranu naprostou většinu z nás, je krb. Nejde jen o uklidňující pohled na šlehající plameny. Ale právě sálavé teplo označí většina lidí za nejpříjemnější tepelný zdroj. Navíc je dokázáno, že krbová kamna v kombinaci s plynovým vytápěním, nejběžnějším tepelným zdrojem u nás, jsou výhodná a dokáží  vytápěný dům posunout do kvalitnější kvalifikační třídy v rámci Průkazu energetické náročnosti budov.
 
 
Pokud o instalaci krbu ve vašem stávajícím domě uvažujete, budete pravděpodobně potřebovat nejen krb, ale i nový komín. Bez pořízení kvalitního komínového tělesa by krbová kamna mohla nadělat více škody než užitku. Od kutilských experimentů by vás v tomto případě měl odradit každý zodpovědný řemeslník. Za kvalitní komín je lepší si připlatit. A hlavně se vyplatí oslovit prověřenou firmu, která má dlouholeté zkušenosti a je schopna ospravedlnit dlouhou záruku, která se často na komínová tělesa nabízí.  Sázku na jistotu v tomto případě představuje společnost Schiedel, která má s výrobou a vývojem komínových těles více jak 70leté zkušenosti.
 

Nerez, první volba při výstavbě dodatečného komína

Při dodatečné výstavbě komína vede nejsnazší cesta k vysněnému krbu přes nerezový komín. Tyto lehké několikavrstvé komínové systémy jsou velmi odolné. Zároveň je jejich výstavba otázkou několika málo hodin a obejde se bez velkých stavebních zásahů do interiéru. Je možné je vést po fasádě, aby se minimalizoval stavební zásah do zaběhnuté domácnosti.
 

Nerez okouzlil i architekty

Nerezový komín ale není jakýmsi druhořadým typem, který se hodí pouze na dodatečnou výstavbu. Naopak, v současnosti architekti volí nerez i do novostaveb díky jeho eleganci a variabilitě, která je mnohdy dechberoucí. V kombinaci s originálním krbem se nerezový komín stává doslova dominantou a ozdobou interiéru. Například třívrstvý nerezový komín Schiedel Permeter můžete pořídit ve třech barevných variantách. Velké množství různých tvarových komponentů dovoluje různorodé tvarové provedení, varianta Permeter smooth zase umožní výstavbu dokonale hladkého komína bez viditelných spojů.
24.07.2018 | PR
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444