Krásný trávník je výsledkem celoroční péče

Udržované travnaté plochy znamenají víc než okrasu zahrady - jsou také účinným producentem kyslíku. Aby byl váš trávník opravdu zdravý, pouhé posekání jednou týdně nestačí. V porostu se tvoří mech a travní plst, které velmi zhoršují podmínky pro růst trávy. Ideálním pomocníkem pro jejich efektivní odstranění je vertikutátor EVC 1000/30 od firmy GARDENA.

Tento užitečný pomocník pro dokonalou péči o trávník je lehký a kompaktní. Díky jednonápravovému provedení je ideální také pro úpravu okrajů trávníku a poradí si lehce i s terénními nerovnostmi. Funkce Nonstop Power umožňuje nepřetržité a dlouhodobé používání při zachování plného výkonu. Nožový válec v kuličkových ložiskách s ostřím ze speciální ušlechtilé oceli zaručuje dlouhou životnost. Příkon motoru je 1000 W, pracovní šířka 30 cm. Zakoupením sběrného koše, který je doporučeným příslušenstvím, se lze snadno vyhnout ručnímu shrabávání nečistot.


Po vertikutaci může tráva znovu dýchat, přijímat vodu a živiny. Používání kvalitních hnojiv zlepšuje stav rostlin, tedy i trávníku. S univerzálními sypacími vozíky vyrobenými z  kvalitní umělé hmoty, s jednoduše nastavitelným sypaným množstvím, a s tabulkou pro použití a dávkování posypu obvyklých hnojiv, bude osévání a hnojení hračkou. Tyto vozíky se vyrábějí ve velikostech od 3 l až do 20 l.

"Pro kompletní péči o trávník - kypření, sečení trávy, stříhání okrajů, zavlažování - nabízí GARDENA množství produktů a systémů, které jsou uživatelsky nenáročné a výrazně šetří čas. Například široký sortiment ručních a strunových sekaček s novým atraktivním designem," říká Franz Leitner, jednatel společnosti GARDENA ČR. Ruční sekačky jsou vybaveny bezdotykovou řezací technikou a bezúdržbovým lehkoběžným válcem na kuličkových ložiskách, které zajistí lehké a tiché sekání. Výška řezu se dá jednoduše a plynule nastavit pohodlným regulátorem s odečitatelnou oboustrannou kontrolní stupnicí. Boční čelisti jsou vyrobeny z  velmi odolného ocelového plechu, který zabraňuje případné nežádoucí deformaci. Stejně tak jako u vertikutátoru lze k sekačkám zakoupit praktický sběrný koš.
 
Nové strunové sekačky se vyrábějí ve třech třídách, podle velikosti zahrady: 1. třída - pro malé zahrady a krátké úseky sečení, 2. třída - zvláště vhodná pro "rodinné zahrady" a 3. třída - pro divoký porost v zahradě. Díky vysokému výkonu a velkému uživatelskému komfortu jsou tyto sekačky vhodné jak pro sečení staré vegetace, tak dokonce i malých stromků či rozlehlých křovin.
 
Pro pohodlné, bezkabelové stříhání okrajů trávníku je určena zcela nová verze akumulátorových nůžek. Plynulý výkon zajišťují výkonné, vyměnitelné akumulátorové články, zabezpečené proti vytečení. Nůžky mají dostatečnou výkonovou rezervu a značnou průtažnou sílu, takže uživatel jimi může sekat rychlostí chůze. Komfortní držadlo na kloubu umožňuje optimální nastavení dle přirozeného držení ruky. Ergonomicky umístěné obslužné prvky zaručí práci bez zbytečné námahy. Výměna nožů je velmi snadná, bez použití nářadí. Všechny typy akumulátorových nůžek lze v kombinaci s novou otočnou teleskopickou násadou používat bez zbytečného ohýbání a namáhání páteře. Násada je plynule výškově nastavitelná od 85 do 120 cm a lze ji oboustranně vychýlit v úhlech po 45O pro práci na problémových místech.

02.08.2004

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444