Krásný prostor mezi střechami

<a href=Foto: Filip Šlapal, historik „Ateliérové střešní okno dává koupelně prostor a jedinečnost. Solara HISTORIK, krása mezi střechami pro památkové zóny“" />

Foto: Filip Šlapal, historik „Ateliérové střešní okno dává koupelně prostor a jedinečnost. Solara HISTORIK, krása mezi střechami pro památkové zóny“

Pod střechami se dříve nežilo, půdy byly volné. Nyní zde bydlíme i pracujeme – a hodnotně prosvětlit, otevřít prostor starého podkroví v památkově chráněných zónách je oříšek, má to pevná pravidla.

Dobře navrženému prosklení podkroví je pak přisuzována jedinečnost, luxus, velká porce romantiky a při současných technologiích a zasklení i celoroční tepelný komfort. Fotografie ilustruje, že ateliérové střešní okno dává koupelně právě ten prostor a právě tu jedinečnost. Takového výsledku se dá dosáhnout, i když je dům pod památkovým dohledem.

„Soukromým investorům i developerům ze zkušenosti tvrdím, že investice do kvalitního a krásného střešního prosklení se jim bohatě vrátí – v prodejní ceně bytu či v radosti z bydlení v něm. Schválně si tuto koupelnu představte s jedním či dvěma běžnými typovými střešními okny. Je to pro vás rozdíl?“ říká Jakub Formánek za tým českého rodinného výrobce Solara.

Posuvné střešní prosklení posune podkroví o hodně výše


Posuvné střešní prosklení Solara PERSPEKTIV, „Pokud máte možnost otevřít své podkroví velkoplošným posuvným střešním prosklením, pak to rozhodně udělejte.“
„Posuvná střešní prosklení vyrábíme rádi. Pokud nejste vázáni pravidly památkové péče a máte možnost otevřít své podkroví velkoplošným posuvným střešním prosklením, pak to rozhodně udělejte. Budete jásat. Pro naše zákazníky je PERSPEKTIV třešní na dortu celého interiéru, výrazně ovlivní úroveň bydlení v daných prostorách.“ komentuje řadu posuvného prosklení pro střechy Jakub Formánek.

Krásný prostor mezi střechami je tvořený vzdušností, prostorností a výhledy. Kvalitní návrh prosklení podkroví stojí na použitých profilech a jejich zateplení, na parametrech zasklení, stínění i kvalitě montáže do střešního pláště.

Technologie a poradenství pro celoroční tepelný komfort

„Řešte s námi jak upravená skla zvolit pro letní slunce či pro zimní mrazy. Jaký systém zastínění je vhodný pro ateliérová okna a který naopak funguje bídně. Poradíme s napojením elektrootvíračů našich oken na řízené větrání či na inteligenci bytu. Dodáme vám systém s dešťovým i bezpečnostním senzorem, je-li to pro vás důležité.“ popisuje Jakub Formánek poradenství k používaným technologiím. 

Chcete-li hodnotně prosvětlit v památkové zóně či vytvořit ze svého podkroví kabriolet díky posuvnému střešními prosklení, vytvořit jedinečný interiér a zúročit prostor mezi střechami, navštivte inspiraci na www.solara.cz/reference a kontaktujte výrobce.
11.04.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444