Kovaný plot dodá luxusní vzhled každému domu a zahradě

Vymyslet dobře vypadající plot je někdy oříšek. Ideální jsou kovové ploty, které lze doladit k jakémukoliv typu domu i zahradní úpravy. Pokud mají kvalitní povrchovou úpravu, jsou rovněž po mnoho let zcela bezúdržbové. Nejčastěji se dnes sahá po kovaných plotech.

Sehnat kované ploty dnes není těžké. Nabídne vám je v podstatě každý hobby market. Jejich kvalita ale může být nevalná, jestliže jde o levný dovoz z extrémně tenkostěnných povrchů, mnohdy bez pozinkování či s nepříliš kvalitní povrchovou úpravou. Zcela jiný kovaný plot vám nabídne například česká firma Klatan. Kvalitní je základní materiál i následná povrchová úprava. Ploty tohoto výrobce jsou žárově zinkované, díky čemuž jsou zcela bezúdržbovými desítky let. Na zinkovanou vrstvu jsou pak nanášeny nátěry podle přání zákazníka.

Klatan doporučuje nanášet syntetický nátěr určený pro lehké kovy a následně aplikovat tzv. kovářské nátěry. Firma používá antické kovářské nátěry firmy Schmiedeeisen Lack, se kterými má dvacetileté zkušenosti. Nejčastěji je využívaná černá barva (antická černá), ale možné jsou i další odstíny. Výrobky tak vypadají skutečně jako kované. Používá se též patinace, nebo zlacení či stříbření některých zdobných částí výplně. 

Kované ploty v mnoha provedeních

Společnost má v nabídce několik designových řad kovaných plotů. Od nejjednodušších vhodných pro modernější linie staveb, až po rustikálnější. Možné je však nechat si vyrobit rovněž plot na míru. Řada plotů Klatan Exclusive vám umožní nadefinovat si design přesně podle vašich představ, co se týče profilů, výplní, ozdob, spojení i finální povrchové úpravy. Firma zpracuje váš návrh, nebo návrh od architekta a ve stejném designu pro vás vyrobí nejen samotný plot, ale i plotovou branku a vjezdovou bránu.

Vzhled plotu ovlivňují především ozdoby. Jedná se zejména o varianty zakončení tyčí výplně, zakončení zhuštění výplně, zdobení pásoviny a další zdobné doplňky konstrukce. Možné je aplikovat i atypické ozdoby výplně například do centrální části plotového dílce.
 

 

Design plotu mění i stavební úpravy

Kované ploty je možné osazovat do kovových sloupků, ale mnohem více jim sluší sloupky zděné či vyšší podezdívky. Využít lze přírodní kamenivo i moderní tvárnice – ať již betonové s následným obkladem, nebo hotové tvárnice imitující cihelné a jiné zdivo.

Kováře už pro kovaný plot nepotřebujete

Kovářem kovaný plot je něco, co si hned tak někdo nemůže dovolit. Jde o drahou záležitost, a to i pokud jde o povrchovou úpravu, protože například cena pozinkování se odvíjí od hmotnosti pozinkovaného dílce. Ploty i brány z plného materiálu by navíc byly extrémně těžké. Ploty, branky a brány z kovářských polotovarů plnohodnotně nahrazují staré kovářské výrobky. Jsou krásné a cenově dostupné, záoveň bezúdržbové, s extra dlouhou životností.

Když toužíte po modernějším plotu

I nejjednodušší a nejméně zdobená varianta kovaného plotu se může někomu zdát ještě pořád málo moderní. I pro tyto zájemce má Klatan řešení. Jsou jím jednoduché jeklové ploty,  které lze doplnit i výplněmi z jiných materiálů. Hypermoderní vzhled nabízejí ploty z tahokovu. Tento moderní kovový materiál navíc zabraňuje nežádoucím pohledům přes velké plochy oplocení a přes bránu.

Brány i s pohonem

Klatan nabízí oplocení včetně bran, a to i s vyřešeným pohonem. Firma montuje kvalitní pohony značky Hörmann. Brány mohou být realizovány jako posuvné nebo křídlové. Jsou opatřeny dálkovým ovládáním, což dělá ovládání brány naprosto komfortním. Dodávka obsahuje pohon, řídící jednotku i dálkové ovládání. Toto provedení brány, branky a kovaného plotu ve stejném designu představuje velmi estetické a kompletní řešení vhodné pro rodinné domky i chalupy.
14.01.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444