Kousek přírody do vašeho interiéru

Příroda nám poskytuje každý den inspiraci. Nejenže můžeme díky jejím chutným produktům žít lépe a zdravěji, ale při troše zručnosti a šikovnosti dokážeme vyzdobit své interiéry zajímavými přírodními dekoracemi. Navíc se nadýcháme čerstvého vzduchu a ještě skoro nic nezaplatíme. 

Když se řekne floristika...

Pod pojmem „florální objekty" se skrývají nejrůznější dekorace za použití převážně přírodního materiálu, vegetace a jiných přírodních prvků. Květiny nás provázejí již od středověku a není tomu jinak ani s nástupem moderní doby. Nejen to, co je barevné a pěkně kvete, nám zútulní příbytek. Co vše se dá použít? Stačí vyjít na zahradu nebo si udělat procházku do lesa, kde načerpáte inspiraci. A ještě si s sebou domů můžete odnést pár pěkných kousků kůry z různých stromů, šišky či jiné suché plody, nebo narašené a kvetoucí větvičky do vázy. Záleží jen na vaši kreativitě.

Své o tom ví i studentka Mendelovy univerzity Bc. Kateřina Holišová, která se floristikou zabývá již odmala. Měla jsem tu čest vidět, jak se pod jejíma zručnýma rukama tvořila umělecká díla z různých materiálů, která se umisťovala na předních příčkách floristických soutěží. Dnes patří díky svému úsilí a dlouholeté práci v květinářství k váženým floristkám nejen v České republice. 
Inspiraci hledejte kolem sebe

Nejoblíbenějším materiálem slečny floristky jsou kávová zrnka, která nejenže dekoraci ozvláštní, ale i příjemně provoní interiér. Kateřina ráda pracuje i s opracovanými kousky dřeva, nejrůznějšími druhy kůry, suchými plody či skelety. Inspiraci nečerpá nikde jinde než v přírodě. Domů se tak často vrací s nejrůznějšími úlovky, které pak zakomponuje do svého dalšího uměleckého díla.
 
Pokud máte fantazii, techniku už dopilujete během chvíle. Jako laik jsem si to pod vedením Kateřiny vyzkoušela a zvládne to opravdu každý.  


V příštím příspěvku bych se ráda věnovala konkrétním technikám a postupům, jak si takový florální objekt jednoduše vytvořit.
17.05.2013 | Pavla Hajdová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444