Koupelny v elegantním stylu

Sanitec Kolo představuje nové série Ego a Ovum od Antonia Citteria

Od letošního listopadu přichází společnost Sanitec na český a slovenský trh s novými přírůstky značky Kolo - sériemi EGO a OVUM italského designéra Antonia Citteria.

Antonio Citterio se narodil v Medě u Milána v roce 1950. Po skončení studia na Milánské polytechnice v roce 1972 si otevřel ateliér, který se věnuje architektonickým projektům, návrhům interiérů a průmyslovému designu. Přednáší také na Fakultě architektury Universita della Svizzera Italiana ve městě Mendrisio (Švýcarsko). Za architekturu a design získal mnohá ocenění.

Antonio Citterio považuje domov do určité míry za „druhou kůži“ člověka. Navrhoval již téměř vše, co k bydlení patří – sedací nábytek, lampy, kliky, zařízení šatny, kuchyně, kompletní koupelnu.
Citterio spolupracuje především s firmami Ansorg, Arclinea, Aubrilam, B&B Italia, Flexform, Flos, Guzzini, Hansgrohe, Inda, Kartell, Maxalto, Sanitec Group, Technogym, Tre Piu, aVitra.

Jeho návrhy nábytku Mobil (Kartell), přístrojů na cvičení Kinesis (Technogym) a židle Vis a vis (Vitra) se staly ikonami současného průmyslového designu. Ve střední Evropě patří mezi nejznámější výrobky vybavení koupelen navržené Antoniem Citterio řada sanitární keramiky a nábytku Ego, Ego plus (Sanitec Koło), Emani a 500 by AC (Sanitec Keramag ) a koupelnové baterie Citterio (Hansgrohe/Axor).

Opakovaně  byly publikovány také jeho velice známé  architektonické realizace a návrhy interiérů, například hotelů Bulgari v Miláně a na Bali a prodejen Cerutti (Milán, New York), De Beers (Londýn, Tokio) a Emanuel Ungaro (Paříž). V roce 2008 byla zakončena výstavba moderních sídel firem Ermenegildo Zegna v Miláně a Technogym v Ceseně – obě navrhl Citterio.

 

Ego a Ovum

EGO (z latiny: já) znamená něco osobního – OVUM (z latiny: vejce) odkazuje na přírodní oválné tvary.

Nová série EGO v sobě odráží ušlechtilou jednoduchost, eleganci a styl. Inteligentní design způsobuje, že pokaždé, když vstoupíte do koupelny, máte pocit, že všechno, co zde vidíte, vytvořil někdo, kdo myslel právě na vás. Subtilní a prostorné mísy umyvadel EGO poskytují volnost a komfort, jaký potřebujete každý den, plochá dna pak ještě více zvyšují jejich funkčnost.

Obě řady OVUM a EGO přirozeně  ideálně ladí s  nábytkem, který ve spojení s keramikou tvoří obraz funkční a stylové koupelny.

Velká umyvadla EGO o šíři  80 cm a 110 cm jsou navržena tak, aby zaručila stabilitu a bezpečnost, jejich asymetrické tvary pak nabízejí prostorné odkládací plochy. Vedle moderních řešení nabízí EGO také nestandardní hloubku, díky níž se umyvadla stávají ještě pohodlnější v užívání. „Víme, jak důležité jsou detaily, proto volbu mezi zavěšením umyvadlových skříněk nebo jejich usazením na nožičkách přenecháváme našim zákazníkům,“ říká Veronika Menšíková, marketingová manažerka společnosti Sanitec.

Kompaktní a jednoduché zařizovací předměty nejen nadchnou svým moderním designem, ale také péče o ně se stane radostí. „U našich koupelen dbáme na to, aby to, co je elegantní, bylo také pohodlné, proto jsou jednoduché estetické tvary tak komfortní v užívání,“ doplňuje Veronika Menšíková. Upevnění keramiky je skryto tak, aby vás obklopovala pouze čistá estetika KOLO. Při návrhu WC sedátka s pozvolným automatickým sklápěním myslel výrobce i na to, aby byly eliminovány rušivé zvuky.

Kromě vytříbeného tvaru a materiálu, odolného vůči vlhku, disponuje nábytek také možností otevírat dvířka vpravo nebo vlevo. Praktické držáky na ručníky pak diskrétně připomenou, že autor těchto výrobků myslel doslova na všechno.

Každý by rád věděl, proč jsou italští návrháři tak populární, a to na celém světě. Stačí se podívat na řadu OVUM, abyste ocenili její mistrovství a nápaditost tkvící i v tom nejdrobnějším detailu. Kolekce OVUM navržená Antoniem Citteriem je esencí italského stylu, ve kterém je originalita úzce spojena s funkčností.  

Také nadstandardní hloubka umyvadel OVUM poskytuje více komfortu a prostoru, kterého se zvláště v koupelně často nedostává. Řada OVUM, to je styl pro náročné uživatele. Je to také řada s mnoha modely, aby si každý mohl vybrat něco, co ideálně naplňuje jeho potřeby. Nejužší z umyvadel nemá konkurenci: je to jediné 48cm umyvadlo s hloubkou až 15,5 cm.

Ambicí návrháře je tvořit čisté a elegantní produkty. Proto i při velké rozmanitosti forem, které se spolu spojují, vypadají koupelny EGO a OVUM tak, jako kdyby byly vyrobeny z jednoho dílu. Skryté upevnění WC mís a bidetů tvoří dokonale kompaktní tělesa, která potvrzují svou funkčnost a dekorativnost. Jsou zde vyloučeny nadbytečné prvky, aby zbylo více místa pro vaše potřeby. Pro zvýšení komfortu užívání nábytku jsou všechny zásuvky a skříňky pod umyvadlo vybaveny systémem tichého zavírání.
10.11.2010 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444