Koupelna - umyvadla

Ozdobný pás, který krášlí stolek pod umyvadlem, není v tomto případě tvořen žádnými drahými dovozovými obkladačkami. Samolepicí obruba (zde s designem "Mosaico") se krásně hodí do bílých koupelen. K dostání v hypermarketech se stavebním zbožím a specializovaných obchodech, a to i v jiných vzorech a provedeních. Obruba se prodává v roli o délce 10 m a v šířkách 5,3 cm, 10,6 cm nebo 13,3 cm za přijatelné ceny.

Plně funkční dekorace


Ano, tento vozík na kolečkách má dvojí užitnou hodnotu. Elegantně zakrývá připojení umyvadla k odpadu a zároveň vytváří dostatečný úložný prostor pro čisticí prostředky. Výhoda navíc - vozík je opatřen malými kolečky, takže se s ním dá při úklidu koupelny snadno manipulovat.


Na jeho výrobě je trochu složitější pouze montáž čelní stěny. Překližková deska o tlouštce 3 až 4 mm se musí ohnout kolem oblých hran obou polic. Během tvrdnutí lepidla musí být upnuta pomocí svěradel a stahovacích pásů.

Okenní parapet v nové úloze


Jeden poněkud náročnější návrh na doplnění stávajícího keramického umyvadla. Police jsou vyrobeny z 30 cm hlubokého okenního parapetu, který je potažen vrstvou umělé hmoty a má zaoblené hrany. Vzpěry mezi deskami, zavěšené spodní skříňky i dvířka jsou vyrobeny z 19 mm silné laminované dřevotřískové desky. Ze stejného materiálu je i zadní stěna. Spodní skříňka současně slouží jako kryt odpadové trubky.

  • Zadní stěny a vzpěry se zespodu přišroubují k základní desce. Do desky se vyříznou otvory pro vodovodní přípojky a odpadovou trubku.
  • Celá konstrukce se přišroubuje ke zdi skrz zadní stěny. Během montáže postavte polici na dřevěné hranoly, které ji udrží ve správné výšce.
  • Obrysy umyvadla přeneste na šablonu pomocí dřevěného špalíku. Zakreslenou křivku pak přeneste na obě vrchní police.

 

Umyvadlo s luxusním vzhledem


V tomto rohu udává tón krásné dřevo. Pokud v koupelně není dost místa, pak je montáž umyvadla v rohu místnosti vhodnou alternativou. A to zejména v případě, kdy se celý kout povede tak krásně jako nám. Vestavné umyvadlo je vloženo do čtvrtkruhové překližlcové desky. Nad ním jsou poličky pro hygienické potřeby, dvě zrcadla po levé a pravé straně, a celý kout je na krajích zakončen svislými pruhy MDF desky. Rohová police a boční panely se po nanesení základového nátěru a přebroušení natře vodou ředitelnou barvou. Ke všemu se nakonec přidají dvě svítidla - a je hotovo.


Přední hrana překližkové desky se zdvojí pruhem stejného materiálu (vlevo nahoře). Celý kout působí větším dojmem díky dvěma zrcadlům, která jsou umístěna po stranách.

 

Pojízdná skříňka do koupelny


Využije každou mezeru! Své místo najde tato skříňka například mezi vanou a umyvadlem. Na její výrobu potřebujete úzkou vrchní skříňku z kuchyňské linky (od šířky 30 cm, výška přibližně 70 cm), ke které se přimontuje vrchní deska se dvěma úchytkami a podstavec se čtyřmi kolečky. Víko i podstavec se vyrobí z MDF desky.


1. Na přední straně víka i podstavce vyřízněte zaoblenou hranu.
2. Nahoru přimontujte úchytky.
3. dolů připevněte čtyři kolečka.
4. Obě desky přišroubujte ke korpusu skříňky.



Převzato z časopisu Udělej si sám - speciál 12/2004
14.08.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444