Kotle Protherm

Společnost Protherm se od roku 1991 zabývá výrobou a prodejem kotlů na zemní plyn, propan, elektřinu i topné oleje včetně přípravy teplé vody, zásobníků a konvektorů. V loňském roce výroba překročila hranici 165 000 kotlů, z čehož 83% připadlo na vývoz do 25 zemí Evropy, Asie a Afriky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Firma Protherm každoročně příchází z několika novinkami a inovacemi ve výrobním programu. Jednou z těch pro letošní rok je stacionární kondenzační kotel LEV s účinností až 108% a zabudovaným 95ti litrovým zásobníkem TUV. Princip kondenzačních kotlů je znám již více než 100 let, ale až v dnešní době se efektivně využívá. Kondenzační kotel je schopen ušetřit až 17% paliva oproti bežným a až 33% paliva proti zastaralým kotlům plynovým. Výrazné úspory tepla se dociluje tím, že kondenzační kotel využívá nejen výhřevnosti paliva, jak je tomu u kotlů klasické konstukce, ale navíc ještě dokáže využít část kondenzačního tepla páry obsažené ve spalinách. Celý tento proces se odehrává v moderně zkonstruovaném integrovaném kondenzačním výměníku.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kotel Protherm - LEV využívá jednoduchý tlačítkový ovládací panel a řídící desku elektroniky, které se velice dobře osvedčily u závěsných kotlů PANTHER a LEOPARD. Kromě veškerých dostupných bezpečnostních prvků nabízí i možnost využití standardně vestavěné ekvitermní regulace. Ekvitermní regulace je způsob ovládání kotle, při kterém se teplota otopné vody řídí v závislosti na venkovní teplotě. enkovní čidlo neusále sleduje změny počasí a regulátor tak podle předem nastavených závislostí může přizpůsobovat teplotu otopné vody a tím teplotu objektu tak, aby byla v každém momentu zajištěna dokonalá tepelná rovnováha. Doplněním tohoto systému pokojovým termostatem a termostatickými radiátorovými ventily lze vytvořit spolehlivý, ekonomický a příjemný způsob vytápění domu.
28.04.2003 | Martin Vápeník

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444