Konvektory mohou hřát i ochlazovat vzduch

Konvektory jsou speciální tělesa, u nichž je teplo či chlad převáděn do vytápěné či dochlazované místnosti prouděním - konvekcí.

Společnost MINIB, s.r.o.  se výrobou a vývojem podlahových, nástěnných, samostojných a speciálních otopných a dochlazovacích konvektorů zabývá již od roku 1999. 

Princip fungování FAN-COILů
 
Konvektory, které MINIB dodává na trh obsahují tangenciální ventilátory (ofukují celou délku výměníku), jejichž motory mají velmi malou elektrickou spotřebu. Regulací teplot prostřednictvím termostatu dochází spouštěním ventilátoru k okamžité a intenzivní výměně tepla (konvekcí) mezi otopnou vodou a vzduchem. Ohřátý či ochlazený vzduch stoupá po celé délce topného tělesa, které je umístěno přímo pod okenními či dveřními plochami, které dosahují až k podlaze (např. francouzská okna, výlohy, balkonové dveře). Pod nimi vytváří tepelnou clonu a částečně obtéká stěny místnosti. Tím dochází k odstranění pocitu chladu od prosklených ploch a právě tento druh konvekčního proudění je principem vytápění podlahovými konvektory. Konvektory je možno vytápět či dochlazovat interiér v celé škále budov, jako administrativní budovy, rodinné domy, bazény atd.

Novinka - konvektor, který sálá

Společnost MINIB přišla v druhé polovině roku 2010 se zcela novou generací otopných nástěnných designových konvektorů, které obsahují kromě klasické konvekční složky také složku sálavou.

Jedná se o konvektory MINIB Coil DS, GS a PS, které se vyznačují kromě již zmíněné přidané sálavé složky, také možností výběru ze širokého spektra pohledových čelních desek, rozmanitým designovým řešením, jednoduchou montáží a snadnou údržbou. Přední panely lze vybrat z různorodých materiálů např. z hliníkového kompozitu, přírodního kamene či z kaleného barevného skla.

               

            Coil GS                                     Coil DS                                      Coil PS

Proudění vzduchu je samotížné, což zajišťuje bezhlučný provoz, ale provedení s ventilátorem není vyloučeno. Konvektor je dodáván kompletní s oddělenou přední deskou a jeho montáž je velice jednoduchá, připojení je pomocí standardizovaného europřipojení.

14.06.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444