Konec šlápotám!

Udělěj si sám 5/2004 - Neobvyklá rohožka

Pokud nechcete z otisků podrážek zjišťovat, odkud členové vaší rodiny nebo hosté právě přichází, pak potřebujete čistič bot. Ten vám zaručí, že špína a hlína zůstanou za dveřmi.

Kartáče v tomto čističi bot jsou obyčejné rejžáky. Aby se daly upevnit do stojanu, musí se z nich odstranit kovový závit. Ze strany, na které jsou umístěny štětiny, potom vyvrtejte otvory pro šrouby. Pokud budete vrtat z opačné strany, snadno se vám stane, že se strefíte do svazku štětin, které potom vypadají a zbude po nich holé místo.
Stojan je vyrobený z borové spárovky o tloušťce 18 mm. Na výrobu dna stačí jedna deska, boční stěny se však musí slepit ze dvou kusů. Na lepené plochy naneste vrstvu vodovzdorného lepidla a stáhněte obě desky pomocí svěrek. Po zaschnutí lepidla vyřízněte desky do jejich lichoběžníkového tvaru. Nyní vyvrtejte otvor pro kruhovou tyč a přilepte boční stěny ke dnu stojanu. Z estetických důvodů je vhodné posu-nout boční stěny o 3 až 4 cm od okrajů dna. Aby stál čistič bot stabilně a neklouzal, připevněte na jeho spodní stranu gumové dveřní zarážky. Výhodou kruhové tyče je, že se o ni při čištění bot můžete opírat a že se čistič dá snadno přenést na jiné místo.
1 Část okraje závitu oddělte pomocí šroubováku a kladiva (šroubovák přiložte seshora) a zbytek potom vytáhněte štípacími kleštěmi. 2 Vrtákem z tvrdého kovu o průměru 26 mm vyvrtejte do dřevěné koule 2 cm hluboký otvor. Otvor v boční části stojanu je hluboký 5 cm.
3 Kartáče s předvrtanými otvory použijte jako šablony pro vyvrtání otvorů do bočních částí i dna stojanu. Spodní kartáče se přišroubují zespodu, boční kartáče zevnitř. 4 Při utahování bočních kartáčů zevnitř je praktické použít ráčnový klíč s dlouhým šroubovacím nástavcem.
27.04.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444