Komín jako designový doplněk za velmi výhodnou cenu

Doby, kdy byl komín pouze účelovou šachtou, která odváděla spaliny od tepelného zdroje, jsou dávno pryč. Komínové systémy v posledních letech prošly dramatickým vývojem. Nejen z hlediska funkčnosti, ale i z hlediska estetického urazily veliký kus cesty.

Systémový komín se všemi garancemi

Při výběru komína není radno pouštět se do neprobádaných vod a komín si tzv. sestavit na vlastní pěst z komponentů dostupných na trhu s úmyslem ušetřit. Takto postavený komín se vám ve svém důsledku nemusí vyplatit. Ostatně požárů, které jsou způsobené špatně postaveným komínem, je každoročně celá řada. Systémový komín je na rozdíl od individuálního sestavený s použitím vyzkoušených a ověřených kompatibilních dílů od jednoho výrobce, který tím přebírá odpovědnost za komín jako celek a jeho funkčnost. Zároveň výrobce poskytuje záruku za splnění předem deklarovaných vlastností. Na trhu jsou produkty, na které můžete dostat záruku i 30let. Kvalitní komínové systémy jsou dodávány „na klíč“ se všemi komponenty a materiály potřebnými pro jejich stavbu. Samozřejmostí je i dodávka veškerého příslušenství pro dokončení a kompletaci díla v odpovídající kvalitě a designu. Při porovnávání různých nabídek je třeba vzít do úvahy poskytované poradenství a technický servis.

Ideální komín nejen na dodatečnou výstavbu

Ať už hledáte univerzální komín za rozumnou cenu do novostavby nebo toužíte po krbu ve svém stávajícím domě a nemáte vyhovující, máme pro vás řešení. Ideální variantou zejména při dodatečné výstavbě komína jsou jednoznačně lehké nerezové komíny, které je možné vést jak interiérem, tak po fasádě, bez nutnosti výstavby základů. Pokud komín povedete po fasádě, vyhnete se i nežádoucímu stavebnímu provozu v interiéru a výstavby si téměř ani nevšimnete. Lehké nerezové komíny jsou populární variantou komínových systémů zejména díky své snadné a rychlé instalaci, která je doslova otázkou hodin.

Ocelová elegance v různých barvách

Pokud je vaším dalším kritériem estetická stránka, vyberte si takový systém, který je schopen splnit vaše individuální požadavky. Společnost Schiedel, která se zabývá vývojem a výrobou komínových systémů již 70 let nabízí celé portfolio komínových systémů. Z nerezových komínových systém jistě stojí za zmínku produkt Schiedel Permeter, který navíc pořídíte za velmi přijatelnou cenu. Tento moderní komínový systém s vnitřní nerezovou vložkou, tepelnou izolací a pláštěm z komaxitované pozinkované oceli, lze pořídit v několika tloušťkách a třech barevných variantách: bílé, šedé nebo černé. Komín tak lze sladit s domem nebo naopak vytvořit netradiční barevný kontrast. Velmi dobře působí v industriálních a architektonicky zajímavých interiérech. Díky velkému množství různých prvků lze komín přizpůsobit a poskládat do individuálních tvarů tak, aby působil doslova jako vyrobený na míru.


 

Komín pro všechny typy spotřebičů

Velkým plusem komínu Schiedel Permeter je univerzálnost použití. Umožňuje odvod spalin od všech typů spotřebičů na všechny druhy paliv. Hodí se pro všechny vytápěcí systémy, včetně přetlakových i podtlakových a lze z něj vytvořit i tvarově složitější kompletní spalinovou cestu. Pro přetlakový provoz stačí vložit do připravených drážek v hrdle silikonové těsnění. Díky tomu je Permeter vhodný i pro kondenzační kotle.
25.07.2017 | PR
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444