Komín i krb jedním šmahem

Pro klasický krb hovoří neodolatelná atmosféra „živého“ ohně, vyšší účinost a menší nároky na rozměry paliva.

Pro klasický krb hovoří neodolatelná atmosféra „živého“ ohně, vyšší účinost a menší nároky na rozměry paliva.

Dvě mouchy jednou ranou: tímto mottem se zřejmě inspirovali specialisté společnosti Schiedel při vývoji nového modulového komínu Schiedel Kingfire Parat. Jedná se o kompletní komínový systém, který má navíc do paty integrovanou krbovou vložku. Jinak řečeno, jde o spalinovou cestu i topný spotřebič v jednom.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Největší předností systému Kingfire Parat je extrémně rychlá montáž.

Topná soustava je díky tomu po technické i vizuální stránce maximálně sladěná a oproti normálním krbům nebo kamnům nabízí celou řadu výhod.

Extrémně rychlá montáž

Asi největší předností celého systému je snadná montáž. Krbová vložka Kingfire se instaluje současně se stavbou komína z prefabrikovaných dílců Schiedel Parat. Pod tímto souslovím nehledejte konkrétní typ komínu, nýbrž montážní technologii. Zatímco běžně se stavebnicové komíny montují krok za krokem po jedné tvárnici, v tomto případě se pomocí originálních závěsů na sebe jeřábem překlápějí velké dílce vyráběné na míru stavby. Zpravidla se vyrábějí na výšku jednoho podlaží, vyrobit a dodat je ale možné dílce až o šestimetrové výšce. Všechna napojení kouřovodu jsou připravena v hotových prefabrikátech podle projektu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Pro montážní technologii Parat se zpravidla vyrábí prefabrikované dílce na výšku jednoho podlaží.

Low-costová alternativa k individuálním krbům

V provedení Schiedel Parat se standardně dodávají komínové systémy typu Uni*** Plus, Absolut nebo Avant Primo. Technologie Schiedel Parat eliminuje vznik montážních chyb při sestavování komínových systémů na místě. Snadná a rychlá instalace celé otopné soustavy se ale také zásadním způsobem promítá do celkových pořizovacích nákladů. Kingfire Parat tak představuje low-costovou alternativu k individuálně vestavěným krbovým vložkám.

Vysoká účinnost topného spotřebiče

Účinnost krbových vložek se pohybuje v rozmezí 5 až 24 kW. Součástí těchto vložek jsou i ventilátory, které mají elektronickou regulaci otáček, a tím i výkonné teplovzdušné vytápění. Účinnost vložek je 80 % a může být provozována nezávisle na přívodu vzduchu pro hoření, což je pro moderní utěsněné domy s větracími systémy výhodou. Sklo dvířek je omýváno přívodem sekundárního vzduchu, čímž nedochází k usazování nečistot na vnitřní straně dvířek. Patentovaná technologie osazení krbové vložky umožňuje kdykoli její snadnou výměnu bez velkých nákladů.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Topná soustava je po technické i vizuální stránce maximálně sladěná.

Variabilní design

Rozměry celého systému výrazně šetří místo v dispozici domu a umožňují architektům a projektantům absolutní svobodu při navrhování interiéru. Díky kompaktnímu tvaru (550×550×2940) se dá Kingfire Parat použít jako centrální designový prvek nebo jako funkční bytové příslušenství. Krbový modul se dá obezdít lavicemi k sezení, regály pro uložení dřeva nebo poličkami na běžné dekorace – tvůrčí fantazii se prostě meze nekladou. Zákazníci si mohou zvolit jako finální povrchovou úpravu omítku nebo keramický obklad, pro část nad střechou se dá použít také standardní prefabrikovaný komínový plášť z vláknitého betonu.

Fantazii se meze nekladou: Krbový modul můžete obezdít například regály pro ukládání dřeva.

14.07.2011 | PR
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444