Komfortní teplo do bytů a rodinných domů

Nové plynové nástěnné průtokové kotle Buderus

Firma Buderus tepelná technika Praha, spol. s r.o., jejíž výrobky zajišťují teplo např. pro Tančící dům, Stavovské divadlo, zámek v Dětenicích nebo pro Plavecký stadion Podolí, nabízí tepelný komfort také uživatelům bytů a rodinných domů. K novinkám v jejím sortimentu patří plynové nástěnné průtokové kotle Logamax U052 nebo U054.

Díky modernímu regulačnímu systému lze toto vytápěcí zařízení velmi snadno ovládat a lze jej také v budoucnosti snadno rozšířit – například o zásobník teplé užitkové vody nebo o vytápění solární energií. Kompaktní kotle Logamax potřebují jen málo prostoru – jsou proto ideální pro byty, rodinné domky pro jednu nebo dvě rodiny a také pro rekreační domy. A to vše při atraktivním poměru mezi výkonem a cenou.
Tyto nové kotle se vyznačují robustní, ale lehkou konstrukcí, kompaktními rozměry, spolehlivostí a dlouhou životností. Od svých předchůdců - kotlů Logamax U012/014 Delta – se odlišují zejména novou koncepcí řídicí jednotky  UBA-H3 s možností připojení nových regulátorů Logamatic řady RC.
Vyrábějí se jak v komínovém provedení o jmenovitém výkonu 24 kW, tak v turbo provedení s nuceným odvodem spalin o jmenovitých výkonech 24 a 28 kW. Všechny varianty kotlů potřebují skutečně jen velmi málo místa pro instalaci: kotle o jmenovitém výkonu 24 kW mají výšku 740 mm, šířku  400 mm a hloubku 360 mm. Kotle o jmenovitém výkonu 28 kW jsou pouze o 40 mm širší, šířka je tedy 440 mm. S plynulým řízením modulace výkonu dosahují dle varianty normovaného stupně využití až přes 90%. Kotle Logamax U052 a Logamax U052K o výkonu 24 kW dosahují při provozu nezávislém na vzduchu z prostoru instalace normovaného stupně využití přes 91%.

Pro turbo kotle Logamax U052 je nabízen systém odvodu spalin a přívodu spalovacího vzduchu o rozměrech 60/100 mm. Při použití tohoto sytému odpadají úpravy komínu: vnitřní trubka odvodu spalin je vložena do venkovní trubky přívodu spalovacího vzduchu, který se takto předehřívá. S tímto odzkoušeným a schváleným systémem je možno kotle instalovat téměř kdekoliv v budově. Další variabilitu umístění kotlů umožňuje napojení na systém paralelního odvodu spalin a přívodu spalovacího vzduchu o průměru 80 mm. S tímto systémem můžeme např. přisávat spalovací vzduch přes zeď a spaliny odvádět průduchem nad střechu. Celková délka toho systému nesmí přesáhnout 20 metrů (je nutné zohlednit každé případné změny směru).


Single přístroje lze použít jen pro vytápění, nebo i pro přípravu TUV v jakémkoliv nepřímotopném zásobníku ze sortimentu Buderus. Pro klasické rodinné domy a byty lze využít optimálně sladěného Family kompletu, obsahujícího kotel, 120-ti litrový zásobník Logalux S120/2, regulátor a kompletní propojení kotle a zásobníku. Vše je v současné době k dispozici za zvýhodněnou cenu.
Kombi přístroje Logamax U052K a Logamax U054K dodávají od minimálního tlaku 0,25 baru na přívodu studené vody 2,5 až 10, resp. 12,5 litrů teplé vody za minutu. Vzhledem ke stálé kontrole průtoku a precizní kontrole teploty je dodávána teplá voda s konstantní žádanou teplotou, nastavitelnou v rozmezí 40 – 60 st.C.
Rovněž montáž kotlů je díky jednoduchým montážním krokům velmi snadná. Veškeré hydraulické připojení je provedeno zdola, což umožňuje bezproblémovou instalaci i do zúžených prostor, např. do kuchyní či komor. Na přístrojích firmy Buderus se také velice snadno provádí servisní prohlídka, protože jsou všechny díly dobře přístupné a bez velkých nákladů čistitelné.

Snadnou obsluhu a ovládání zajišťuje hořákový automat UBA-H3. S ním se dají nastavit veškeré potřebné funkce a hodnoty jako jsou  teplota výstupní otopné vody, teplota teplé vody (TUV) nebo také prázdninový program. Funkce desinfekce zásobníku TUV a protimrazová funkce činí tyto kotle obzvlášť bezpečnými. Tyto funkce se aktivují automaticky, i když je vypnuto vytápění a příprava teplé užitkové vody. Klesá-li teplota např. v zimním období, potom se automaticky uvede kotel zpátky do provozu, čímž se zabrání možným škodám. Hořákový automat UBA-H3 usnadňuje práci odborným pracovníkům zobrazováním kódů případných poruch a servisních hlášení na displeji. Kromě toho lze kotle kombinovat s regulátory nové řady EMS: Logamatic RC10, Logamatic RC20 a Logamatic RC30. Provozní a chybová hlášení se nemusí číst jen u kotle, ale zobrazují se i na displeji těchto prostorových regulátorů třeba v obývacím pokoji. Plynové průtokové kotle s regulačním systémem EMS vyhoví i požadavkům na řízení rozsáhlejších otopných systémů. S funkčními moduly MM10, WM10 a SM10 lze řídit okruh podlahového vytápění, resp. více otopných okruhů nebo ovládat solární systém.
12.12.2005

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444