Komerční banka 100% akcionářem Modré pyramidy

Komerční banka, a.s. dokončila již dříve oznámenou transakci koupě 60% podílu ve společnosti Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s. Transakce byla schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a Českou národní bankou.

„Jak už jsme uvedli dříve, Modrá pyramida tuto skutečnost velice vítá“, sdělil člen představenstva Modré pyramidy Ing. Jiří Šperl. „Je to vůbec poprvé v historii, kdy má Modrá pyramida jediného, velice silného, přímo v České republice působícího  akcionáře. Vážíme si zázemí Komerční banky, které poskytne nové možnosti pro další rozvoj naší stavební spořitelny. Je to zároveň pro nás  velká výzva, abychom dokázali  tohoto nové prostoru co nejvíce využít ve prospěch našich klientů. Již dnes můžeme říci, že jim budeme moci nabídnout  další zkvalitnění klientského servisu, ještě vyšší dostupnost služeb a co bych rád zdůraznil,  rozšíření palety produktů.“

 
∙ Modrá pyramida je třetí největší stavební spořitelnou v České republice,  z hlediska objemu poskytovaných úvěrů zaujímá na trhu druhou  pozici. Nabízí specializované produkty v oblasti stavebního spoření a úvěrů na bydlení téměř 1 miliónu klientů. Modrá pyramida  je nejdynamičtěji se rozvíjející stavební spořitelnou na českém trhu.  
 
∙ Za devět měsíců letošního roku poskytla Modrá pyramida 21 5109 úvěrů v celkovém objemu 7,9  mld. Kč, což znamená 20% meziroční nárůst.   Největší objem  poskytla Modrá pyramida  formou HYPOÚVĚRU: V letošním roce to bylo přes 6 100 Hypoúvěrů v objemu 4, 8 mld. Kč. Celkem již poskytla 12 950 Hypoúvěrů  v objemu přes  9,4  mld Kč.  V srpnu dosáhla Modrá pyramida rekordního výsledku: klientům půjčila v tomto jediném měsíci na bydlení miliardu korun !

 

∙ V soutěži MasterCard Banka roku  získala Modrá pyramida nejvyšší ocenění – stala se Stavební spořitelnou roku 2005. Za HYPOÚVĚR získala  letos i v loňském roce Zlatou korunu,  Stříbrnou pak letos za Hypoúvěr 100 a v roce přecházejícím  za Renovační program.

18.10.2006 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444