Kolekce Karima Rashida pro BoConcept

Karim Rashid obklopen kolekcí Ottawa

Karim Rashid obklopen kolekcí Ottawa

Karim Rashid, tvůrce britsko-egyptského původu, je dnes nejznámějším americkým designérem, který pracuje pro řadu významných světových značek a navrhl také několik slavných interiérů např. moderní podobu slavného athénského hotelu Semiramis. Svoji kancelář má Rashid v New Yorku, městem jeho studií ale byla Ottawa a po ní také nazval svou kolekci produktů pro BoConcept.

Exkluzivní limitovanou kolekci lze zakoupit v showroomech BoConcept a Decoland v Praze, Brně a Ostravě. Ottawa zahrnující jídelní stůl, židle, úložné skříňky, ale také hrnky na kávu, mísu, vázu, koberec či lampy, je inspirována severskou jednoduchostí s důrazem na funkčnost produktů typickou pro značku BoConcept, ale zároveň jí nechybí Rashidův extravagantní rukopis v podobě zářivých barev, rafinovaných detailů a hravých vzorů či potisků.

Kolekce Karima Rashida se vyznačuje užitím přírodních materiálů, jako jsou dřevo v odstínu bílé a světlé dýhy či kůže. Příroda jako by prorostla až do samotných tvarů jejích prvků: sedáky židlí Ottawa připomínají listy, nohy židlí a jídelního stolu se netradičně rozvětvují, stolová deska je zase jemně zaoblená. Design této kolekce je klasickou ukázkou „smyslného minimalismu“, jehož je Karim Rashid zastáncem. Smyslného proto, že objekty mají vyvolávat emoce, být příjemné tvarově na pohled i na omak, a minimalismu z toho důvodu, že forma produktů je okleštěná na minimum, avšak bez kompromisu ohledně funkčnosti. „Komfort má být hlavním vodítkem designu,“ říká světoznámý designér, který má na svém kontě více než tři tisíce návrhů a tři sta cen za design, mezi nimiž nechybí ani prestižní Red Dot Design Award. A dodává: „Pro nedostatek pohodlí neexistuje v designu žádná omluva.“

Součástí kolekce Ottawa je také příborník s atypickými zaoblenými úchytkami, jehož zelená barva skvěle kontrastuje s jinak strohými liniemi nábytku v provedení bílého laku či dubové dýhy. V kolekci Ottawa nechybí ani stylové a variabilní doplňky, jako je například sada fluorescentních váz nepravidelných tvarů, již lze složit jako puzzle nebo použít každou z nich zvlášť, bílý koberec se vzorem otisku prstu designéra či porcelánové multifunkční šálky a hrníčky na espresso s typickými Rashidovými extravagantními vzory, z nichž některé vycházejí i z jeho tetování.  Lustr a stolní lampa zase svými zaoblenými tvary a užitím kombinace oranžové a bílé evokují retro styl šedesátých let. Kolekci Ottawa uzavírá černobílá oválná mísa skládající se ze dvou identických částí, které mohou fungovat i samostatně.

Nebývá zvykem, že by Karim Rashid navrhoval jako hostující designér celou kolekci, většinou se věnuje pouze jednomu produktu. U kolekce Ottawa pro BoConcept však udělal čestnou výjimku. „Značku BoConcept sleduji od otevření jeho prvního obchodu v Paříži v roce 1993 a vždy jsem si přál pro ni pracovat,“ říká Karim Rashid.

Nábytek a doplňky z Rashidovy kolekce Ottawa lze zakoupit v showroomech BoConcept a Decoland v Praze, Brně a Ostravě. Decoland nabízí i další Rashidovy kolekce –  mísy Hellraiser a hodinky Kaj, které navrhl pro značku Alessi a kuchyni Crystal od Scavolini s Rashidem navrženými dvířky Karikon a Flexus.

Při nákupu nábytku do 30. června 2012 v jakékoli prodejně Decoland nebo BoConcept v Praze, Brně a Ostravě ušetříte 20% z cen sedacích souprav, jídelen, židlí, nábytku, skříní, šaten, postelí a interiérových doplňků všech značek, včetně této zbrusu nové kolekce od Karima Rashida, a 10% z cen kuchyní Scavolini a kuchyňských spotřebičů. Navíc každý, kdo se do 30. června 2012 dostaví na některou z prodejen DECOLAND nebo BoConcept v Praze, Brně nebo Ostravě a odpoví na otázku: „Kde jste se o této akci dozvěděl?“, bude zařazen do soutěže o celosvětovou designovou novinku, unikátní televizi LOEWE Connect ID s úhlopříčkou 40“ v hodnotě 70.000,- korun od společnosti BASYS CS, s.r.o. Šanci vyhrát má opravdu každý!
 
 Více na www.boconcept.cz a www.decoland.cz

22.06.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444