Keramická terčová dlažba je praktickou a estetickou volbou

Venkovní keramická dlažba na střešní terasu, balkon či verandu už nemusí být jen lepená, ale lze ji pokládat i na terče. Terčová dlažba přináší mnoho výhod - perfektní design, možnost vedení elektrické kabeláže, úspora za stavební chemii, snadná izolace a odvod dešťové vody, možnost eliminovat nerovnosti či vytvořit bezbariérový přístup na terasu a balkón s pomocí polohovatelných terčů.

Terčová pokládka byla dříve spojována s betonovou dlažbou. Keramiku nešlo alternativně použít, protože příliš tenké dlaždice by nedokázaly unést dostatečnou tíhu. Nové technologie umožnily vyrobit speciální tvrzené keramické dlaždice o síle 3 cm, které unesou až 1800 kg, a proto jsou pro terčovou pokládku jako stvořené. V terčových dlažbách se snoubí estetická hodnota, kvalita, ale i praktičnost- a to je hlavní rozdíl oproti betonu.
 

Venkovní dlažba na terče - snadná, rychlá a bezpečná realizace

Další výhodou je snadná, rychlá a levná montáž. Při instalaci dlažby na terče není nutné investovat do drahé stavební chemie, jako jsou různé stěrky, lepidla či spárovací hmota. Dlažbu lze pokládat i bez použití terče do štěrkového lože anebo na umělý trávník.

Praktický je potom prostor, který vzniká mezi dlažbou a podkladem. Tento prostor vytváří jakousi vzduchovou kapsu, která slouží jako zvuková izolace. V případě využití na střešní terase se tedy není potřeba obávat přenosu zvuku do místností pod terasou. Slouží tedy jednak jako protihluková izolace, ale také jako prostor, kterým lze vést např. elektrickou kabeláž. Při jakékoliv poruše tak není třeba nic bourat. Dlaždici stačí pouze sundat z terče a závadu opravit.

Široká nabídka nejrůznějších designů

Keramická terčová dlažba je k dispozici v mnoha designech. Obzvlášť populární jsou především dlažby dokonale imitující dřevo. Oblibu si však získaly i další vzory, např. imitace přírodního kamene nebo šedá či béžová barva. Jedná se o glazovanou dlažbu, která je protiskluzná, mrazuvzdorná a oproti betonové dlažbě vyniká jak designem, tak i snadným čištěním. Dlažba totiž vůbec nenasákne nečistotu.

Terčová dlažba je řešením pro handicapované

Tento způsob pokládky přináší výhody jak v případě balkónů či střešních teras, tak v okolí bazénů a zahradních sprch. Dlažby se pokládají na terče, které lze výškově přizpůsobovat a eliminovat tím případné nerovnosti podkladu. Jsou tedy výškově nastavitelné, a tak postupným snižováním terčů lze překonat i schodek a snadno a bez přidaných nákladů vytvořit bezbariérový přístup
30.06.2015 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444