Když střechu, tak z plechu

Současný sortiment střešních krytin je tak široký, že orientovat se v něm není rozhodně jednoduché. Jen se rozhodnout pro správný materiál ... Pálenou keramiku, beton, nebo plech? Tváří v tvář tradici pálených krytin v České republice by se sice mohlo zdát, že například plechové materiály nemají dostatečnou přízeň klientů, a že se k nim stavební veřejnost staví poněkud konzervativně, ovšem to už dávno není celá pravda.

Například v severních oblastech republiky jsou plechové střechy už standardem, a to nejen pokud jde o velké objekty, jako jsou školy nebo průmyslové stavby, ale stále častěji se stávají vyhledávanou alternativou také pro rodinné domy, chaty a chalupy. Lehká krytina z ocelového plechu se stává stále více používanou variantou střešní krytiny, a to nejen díky své příznivé váze a jednoduchosti montáže, která ji předurčuje pro rekonstrukce objektů, ale také kvůli obsáhlému barevnému spektru na nové stavby.

V nabídce plechových krytin jsou dobře viditelné také kvalitní a spolehlivé produkty společnosti BORGA, jejíž mateřská firma byla založena v roce 1973 ve Švédsku. V jejím sortimentu zaujímá mimo jiné významné místo výroba trapézových plechů a krytiny v podobě plechové tašky (BORGA ELEGANT), které se objevují v rámci realizací na obytných, průmyslových, zemědělských a sportovních stavbách, ale i na halách jež firma projektuje a staví pod značkou BORGA HALE.

Jednotlivé profily krytin vyrábí společnost BORGA na míru ve vlastních závodech. K zákazníkovi se tak dostane produkt vyrobený z kvalitní oceli pokryté polyesterem o tloušťce 30 μm nebo 50 μm v lesklém provedení, v nabídce jsou také výrobky s matným povrchem. Dokonale tvarované prvky se mohou pochlubit nejvyššími parametry odolnosti a trvanlivosti barvy. Každá dodaná střecha je přitom originál šitý doslova na míru konkrétního objektu vyrobený v rozměrech podle jednotlivého projektu či přesného zaměření konkrétní střechy.

BORGA ELEGANT, lehká, cenově dostupná a stálobarevná, ideální pro nízké spády

Zatímco klasická betonová či pálená taška váží 30 až 45 kg/m², u plechové krytiny je to pouhých 5 kg/m². Životnost BORGA ELEGANT se na základě laboratorních zkoušek odhaduje na více než 60 let, skutečná životnost tohoto nového materiálu však zatím nemohla být změřena. Kvalita aplikace barevného povrchového laku na bázi polyesteru umožňuje firmě bez ohledu na typ profilu garantovat záruku na barevnou stálost povrchového laku krytiny na 10 let u tloušťky 30 μm, v případě 50 μm dokonce 15 let. Samotná životnost krytiny je však mnohonásobně vyšší. K výhodám taškové krytiny BORGA ELEGANT patří i kompletní systém doplňků včetně těsnění, střešních výlezů, kominických stupňů a lávek, různých variant oplechování na míru s možností volby vhodného spojovacího materiálu. Nespornou předností je také možnost použití lakovaných švédských okapů potažených polyesterem z obou stran, v barevných odstínech shodných s krytinou. Jde o bezúdržbový systém se zárukou 15 let na barvu, jehož jednoduchou montáž bez problémů zvládne každý trochu šikovný kutil.

BORGA plechové krytiny najdete na rodinných domech, školách, obecních úřadech, používají se i pro rekonsrukce střech panelových domů, jsou na průmyslových, sportovních i zemědělských stavbách ...

BORGA nabízí kalkulaci finančních nákladů zdarma, kdy výsledná cena zahrnuje celý komplet včetně hřebenáčů, oplechování, komínků, kominických stupňů, střešních výlezů a dalších doplňků. Podrobné informace o realizacích, materiálech včetně technických informací najdete na www.borga.cz.
10.03.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444