Když se řekne "Smarter Home"

Slovní spojení jako je "smarter home" či chytrá domácnost může evokovat různé pocity. Jedná se o dokonalý "chytrý" dům či byt? Je to opravdu takové prostředí, kde se už o nic nebudete muset starat? Řešení elektroinstalace pomocí Smarter Home vám pomůže odpovědět na spoustu otázek o tom, jak takové "chytré" bydlení může vlastně vypadat.

Vedle konvenčního řešení elektroinstalace spínači a zásuvkami se vám se Smarter Home otevírají nové a výrazně lepší možnosti ovládání spotřebičů, osvětlení, vytápění, klimatizace, žaluzií, i dveřní komunikace s domovními telefony. Přednosti Smarter Home spočívají především v řešení komfortu, bezpečnosti, designu a vyšší energetické účinnosti pro chytré domy.

Na co klást důraz při výběru správného řešení?

  • Rozmanitost a flexibilita
  • Poměr ceny a výkonu
  • Odbornost a garance fungování

Co vše pro vás Smarter Home udělá?

Protože každý z nás má ale jiné nároky, vize, požadavky a finanční možnosti, je důležitá možnost volby produktů, které splní konkrétní nároky, přizpůsobí se aktuálním finančním možnostem a zaručí vám, že i v budoucnu se bude jednat o trvale udržitelné řešení s patřičnou podporou výrobce. Každý váš požadavek by měl být vyslyšen, aby mohl vzniknout váš vlastní Smarter Home.

  • Komfort
Zjednodušeně řečeno, Smarter Home přebírá mnoho vašich každodenních úkolů, jako je rozsvítit, zhasnout, spustit žaluzie, ztlumit osvětlení, z klimatizace přepnout na topení nebo jít návštěvě otevřít dveře. Představte si, kolik času ušetříte už jen tím, že mnoho z těchto činností nebudete muset vykonávat vůbec.



  • Vyšší energetická účinnost
Systémy pro Smarter Home přizpůsobují ovládání vytápění, osvětlení i zastínění podle vašich každodenních zvyklostí v různou denní dobu a roční období. Žaluzie se v zimě automaticky otevřou, aby slunce ohřívalo místnosti, systém vytápění nebo vzduchotechnika automaticky reagují na aktuální pokojovou teplotu, solární systém na střeše je schopen ukládat elektrickou energii do solárního střídače s vlastním bateriovém systémem s možností využít přebytečnou energii později. A navíc, svítí se vždy jen tam, kde se svítit má.



  • Bezpečnost
Můžete si být jisti, že když opouštíte domov, budou všechna okna zavřená, světla zhasnutá a spotřebiče vypnuté. Byť nejste doma, můžete být se svým domem neustále ve spojení. Díky domovnímu telefonu budete vědět, kdo zvonil či zvoní u vašich dveří, i když nejste doma. Domovní strážci ohlídají prostor v okolí domu a bezpečnostní zásuvky ochrání vaše spotřebiče. Meteostanice zaznamená nebezpečné poryvy větru a skryje markýzu či žaluzie do pouzdra, aby nedošlo k jejich poškození.



Dům pod kontrolou - kdykoliv a kdekoliv

Můžete využít velkého množství ovládacích prvků a veškeré funkce máte vždy na dosah. Komfortní sedmipalcový ovládací panel s dotykovým displejem je multifunkčním ovladačem pro celý dům i pro všechny spotřebiče. Konvenční spínače nahradíte multifunkčními tlačítky, kdy jediným stiskem dokážete aktivovat několik funkcí v místnosti najednou nebo zvolit jednu jedinou a to přesně tak, jak si budete přát.

Díky cloudovým řešením a připojení k Internetu můžete většinu funkcí spustit a ovládat pomocí chytrých zařízení - mobilního telefonu, hodinek, notebooku nebo třeba tabletu. Ať už jste doma, na služební cestě nebo na dovolené - vše lze ovládat pohodlně na dálku. Také stačí, když se přiblížíte k domu na několik set metrů a váš dům už o tom ví, zaímco vy stále sedíte ve voze několik ulic od vašeho obydlí.

Jediným tvůrcem vašeho Smart Home jste skutečně vy, jakožto uživatel. Jeho chytrost spočívá v tom, že veškerá řešení se přizpůsobují na míru vám, vašim potřebám i finančním možnostem - nemusíte tedy řešit, zda si takové řešení můžete dovolit už nyní.


Možnosti řešení

Smart systém ABB-free@home® je ideálním řešením pro novostavby i pro rekonstrukce rodinných domů a bytů. Osvětlení, žaluzie, vytápění, klimatizace i domovní telefon jsou snadno ovladatelné a funkce kombinovatelné. Vy sami si určíte, jaký typ funkcí potřebujete právě teď, ale můžete si být jisti, že budoucí rozšiřitelnost vašich požadavků je jednoduchá.

ABB i-bus® KNX je řešením pro rozsáhlé systémy v rezidencích, administrativních i komerčních budovách a je určený především pro novostavby. Nabízí nepřeberné množství možností bez omezení a skrývá obrovský výkon. Ve velkých budovách dokáže uspořit skutečně významné množství elektrické energie.
 
ABB-Welcome Midi je flexibilní systém domovních audio a video telefonů, který může fungovat naprosto samostatně nebo jej lze začlenit do řešení Smarter Home s ABB-free@home® a ABB i-bus® KNX.

Smarter Home začíná vždy již od projektu

Dokonalé naplánování elektroinstalace je základ. Proberte své požadavky a možnosti se svým projektantem a elektrikářem. A pokud chcete také mít "Smarter Home", stačí opravdu málo, pro začátek například naplánovat správné vedení (kabeláž). Požadavky na rozsah funkcí můžete řešit i později, protože řešení ABB jsou flexibilní nejen nyní, ale i v budoucnosti. Více info na stránkách: nizke-napeti.cz.abb.com
25.06.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444