Když chcete, tak topíte. Když nechcete, pak chladíte.

Nové tepelné čerpadlo s plynulou regulací výkonu

NIBE uvádí na trh novinku, tepelné čerpadlo systému vzduch-voda s plynulou regulací výkonu 3,5–12kW typ NIBE SPLIT, které vám doma zajistí vytápění, ohřev teplé vody, ohřev bazénu i aktivní chlazení. NIBE SPLIT využívá venkovní vzduch, a proto není nutné zřizovat vrty nebo plošné zemní kolektory. Je konstruováno pro systémy teplovodního vytápění.

Jde o zcela kompaktní zařízení, které nezabere více než 0,4m2 plochy vaší technické místnosti. Skládá se ze dvou jednotek - z vnitřní jednotky NIBE ACVM 270 a vnější jednotky NIBE ASM 10.

Vnitřní jednotka NIBE ACVM je kompaktní systémovou jednotkou, která obsahuje:

  • Inteligentní řídící systém (komunikující v češtině)
  • Ohřev teplé vody prostřednictvím nerezového výměníku
  • Záložní elektrokotel 3×3kW
  • Energeticky úsporné oběhové čerpadlo s plynulou regulací výkonu
  • Kompletní armatury pro jednoduchou (levnou) instalaci
  • Vývody pro připojení dalšího zdroje energie (solární systém či jiný kotel)
  • Nerezový deskový výměník pro přenos/odběr energie z/do otopného/chladícího systému

Vnější jednotka NIBE AMS 10 obsahuje:

  • Kompresor MITSUBISHI s plynulou regulací výkonu 3,5–12kW
  • Ventilátor s plynulou regulací výkonu
  • Žebrový výměník pro odběr/ přenos energie z/do venkovního vzduchu
  • Kompaktní konstrukci odolávající skandinávským klimatickým podmínkám
Popis systému

NIBE SPLIT je kompaktním systémem tepelného čerpadla pro vytápění, ohřev vody, ohřev bazénu a aktivní chlazení.

1. Chladivo odebírá nízkopotenciální energii z venkovního vzduchu ve vnější jednotce AMS 10. Kompresor stlačí toto energeticky obohacené chladivo, čím chladivo výrazně zvýší svou teplotu.

2. Horké chladivo (v kapalném skupenství) proudí do vnitřní jednotky ACVM 270.

3. Toto horké chladivo předá svojí energii prostřednictvím kondenzátoru do distribučního systému (topný/chladící systém).

4. Chladivo proudí zpět do vnější jednotky AMS 10 a celý proces se opakuje. Reverzací systému dochází k režimu aktivního chlazení a proces je opačný kdy je energie odebírána z topné/chladící vody a odváděna do okolního vzduchu na výměníku vnější jednotky AMS 10. Řídící systém ve vnitřní jednotce ACVM 270 vyhodnocuje potřebu energie pro jednotlivé funkce a na základě nastavených hodnot přepíná mezi jednotlivými funkcemi systému.

Pokud je potřeba energie vyšší než je schopen dodat kompresor, řídící systém sepne na dobu nezbytně nutnou poměrnou výkonovou část doplňkového elektrokotle (3x3kW) vestavěného ve vnitřní jednotce NIBE ACVM 270.

Více informací najdete na stránkách výrobce www.nibe.cz
05.10.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444