Kdyby to tak bylo možný aneb nejlepší spoření

Tuhle písničku o touze proměnit v záložně pětku za dva měsíce ve tři tisíce si rád zpíval strejda. Sám se s ní potkal někdy v sedmdesátých letech v české filmové komedii Řeknem si to příští léto, kde ji na venkovské tancovačce zapěl mladý traktorista Karel.

Aby se z desetikoruny za dva měsíce staly tři tisíce korun, to by musela ona záložna dávat roční úrok několik tisíc procent, což je samozřejmě zcela mimo realitu. Nicméně přání dobře a bezpečně zhodnocovat své peníze má dnes snad každý alespoň trochu moderně uvažující střadatel.

Mezi tradiční způsob rodinného spoření stále patří „stavebko“. Barometr obliby spoření, který tvoří svým hlasováním návštěvníci stránek Asociace českých stavebních spořitelen, dokonce eviduje stavební spoření jako nejoblíbenější způsob zhodnocení úspor. Na dalších místech jsou drahé kovy, penzijní spoření, spořicí konto či starožitnosti.

Svou roli hraje nejen úročení, ale i státní podpora stavebního spoření. ČMSS nabízí úrokový bonus za pravidelné spoření a aktuálně až do konce června 2018  poskytuje dětem a mladým lidem do 26 let uzavření nového spoření na 200 000 Kč zdarma. Tedy bez vstupního poplatku.

A jakého zhodnocení tak dosáhnou? Spořitelna uvádí, že průměrné roční zhodnocení vkladů činí po šesti letech až 3,5 procenta. Dobrý počin pro vlastní bydlení, protože stoprocentním hypotékám již odzvonilo.

A kdybyste četli tyto řádky až po uvedeném termínu, i tak se stavte u finančních poradců ČMSS.
06.06.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444