Kdo vyhrává souboj s hlukem? Jednoznačně sádrokarton!

Při výběru stavebního materiálu na bytové a mezibytové příčky by se nemělo zapomínat na jedno zásadní kritérium. Tím je schopnost zdiva absorbovat hluk. Pokud se tento aspekt podcení, můžou být obyvatelé domu velmi nemile překvapeni. Ostatně domov by měl být místem klidu a odpočinku. Nikdo z nás nechce být dobrovolně svědkem každodenní rutiny svých sousedů.

Zdivo versus sádrokarton

Aby mezibytová příčka z pórobetonu splňovala alespoň normu, co se zvukové izolace týče, musí být poměrně široká. Masivní stěny ve velkých šířkách nejenže ukrojí zbytečně moc prostoru z velmi drahé obytné plochy, ale navíc příliš zatěžují statiku domu. Nesrovnatelně lepší vlastnosti při relativně malých tloušťkách stěn má jednoznačně vrstvená sádrokartonová konstrukce. Již 10 cm široká sádrokartonová příčka v určitých konstrukcích daleko předčí předepsanou normu. Je třeba říci, že norma vás ochrání jen před slabšími zvuky. Hlasitěji puštěná televize nebo zapnutý vysavač vás ale ze spaní pravděpodobně vyruší. Zvukové vlny se v pružné sádrokartonové konstrukci vybijí v neznatelných kmitech. 


Se sádrokartonovými systémy Knauf postavíte příčky rychle.
Tenčí stěny, nižší hmotnost a navíc získáte více užitného prostoru.

3 desky pro maximální protihlukovou ochranu místností

V nabídce společnosti Knauf najdeme tři sádrokartonové desky, které jsou přímo určené pro výstavbu stěn (případně podhledů) s vyššími hodnotami vzduchové neprůzvučnosti, to znamená s lepšími zvukově izolačními vlastnostmi. Červená sádrokartonová deska Knauf Red Piano je sázkou na jistotu. Za rozumnou cenu zajistí dostatečnou ochranu před hlukem.

O třídu výše se nachází modrá deska Knauf Diamant. Výrazně se zvyšují hodnoty zvukové neprůzvučnosti na nízkých kmitočtech, kde se pohybuje mluvené slovo. Proto pocitově dosahuje velmi dobrých výsledků. Deska Diamant navíc vyniká výrazně vyšší pevností a tvrdostí povrchu. Proto je ideální její použití i tam, kde se počítá s velkým zatížením stěn.

Nejlepších výsledků však dosahuje deska Knauf Silentboard. Jednotlivé desky lze pro dosažení žádaného efektu v jedné stěně kombinovat a vrstvit. Dalším parametrem, který dokáže zahýbat s hodnotami vzduchové neprůzvučnosti stěn je použitý profil a minerální izolace. Seznamte se s akustickým komfortem Knauf!


 

Sádrokarton vám ušetří až 3% obytné plochy

Pokud je sádrokarton použit na konstrukci stěn již při výstavbě, ušetří se na obytné ploše oproti masivním materiálům až 3% plochy. Do konstrukce stěny lze navíc velmi snadno zabudovat vodovodní potrubí či elektrické rozvody. Pokud se nedostatečná zvuková izolace masivní stěn projeví až při běžném chodu domácnosti, sádrokarton může opět velmi dobře posloužit. Pár centimetrů předsazené sádrokartonové stěny výrazně zlepší zvukovou izolaci původní konstrukce.

Více informací najdete na zesilteticho.cz.
18.09.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444