Kde je Barevný dům 2012?

Začíná to vždycky stejně. Investor, v tomto případě Bytové družstvo U Děkanky, se rozhodne dům revitalizovat. Následuje vypracování projektové dokumentace, pro tento dům projekt zpracovala projektová kancelář Ing. Arch. Pavla Skaličky. Realizací byla pověřena neratovická společnost KASTEN, spol. s r. o.

Práce začaly v únoru a skončily o čtyři měsíce později, v květnu 2012. Obvodový plášť domu byl kompletně zateplen včetně suterénních prostor, kompletně byly opraveny lodžie včetně položení nové keramické dlažby a výměny zábradlí za nové ocelové, žárově zinkované, opatřené komaxitovou práškovou barvou v odstínu RAL 7015 (šedá) vč. zinku s výplněmi z bezpečnostního skla Connex. Mimo jiné (aby byly v souladu se současnými trendy a normami ČSN) byly dále systémem Illbruck opraveny okenní připojovací spáry původních plastových oken.

Zateplení bylo provedeno kontaktním zateplovacím systémem Capatect BASIC LINE MINERA LINE, výrobce Český Caparol, na sanaci a hydroizolaci podlahového souvrství lodžií byl použit systém společnosti Cemix MAX C.

Přes velmi krátký, téměř rekordní čas, byly všechny práce provedeny v souladu s předepsanými technologickými postupy a předpisy. Už to zaslouží uznání. Investor i odborná veřejnost k tomu v říjnu 2012 přidali ocenění v soutěži Barevný dům 2012. Prvním místem v kategorii REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU.

Stavbyvedoucí Jan Kuchař a celý tým, který stavbu realizoval, vědí, že odvedli dobrou práci. Ostatně KASTEN sobě říká: „Za skvělou stavbou pečlivá firma“. A každou stavbou to dokazuje. Kdybyste se chtěli podívat, adresa je v U Děkanky, číslo popisné 1641, Praha 4.
11.04.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444