Kavkazské jedle z Dánska se valí do Česka

Budou letošní Vánoce svátkem kavkazských jedlí? Podle prvních průzkumů to vypadá, že ano. Tyhle královny mezi vánočními stromky zaplavují v těchto dnech Česko. Nádherné stromy z dánských plantáží, navíc za skvělé ceny, prodává již třetím rokem Mountfield.

Tyto stromky si získávají stále větší oblibu mezi zákazníky. Hlavně proto, že oproti řadě jiných prodejců dostáváte za nižší ceny TOP kvalitu. „Každý strom prošel přísnou kontrolou našich inspektorů přímo v Dánsku na plantážích pěstitelů,“ vysvětluje Lukáš Smrčenský z Mountfieldu. Jedná se o externí specialisty v oboru dendrologie (nauka o dřevinách – pozn. red.). „Letos ten výběr trval skoro měsíc a zúčastnilo se ho 18 dendrologů. Díky tomu můžeme zákazníkovi nabídnout opravdu kvalitní kavkazské jedle,“ dodává.

Jedle kavkazská – Abies nordmanniana – snese označení královna mezi vánočními stromy. Je známá pro svou krásu, pravidelný tvar a bohatou korunu. Má charakteristickou, sytě zelenou barvu a jehličí dlouhé přibližně 3 cm.

V České republice se ročně prodá kolem miliónu kusů vánočních stromků a velkou část z tohoto čísla tvoří právě kavkazské jedle. Tyto stromky začal Mountfield letos prodávat 24. listopadu a zájem je hned od začátku obrovský. Už během prvních dnů spuštění online rezervace si kavkazské jedle rezervovalo přes webové stránky společnosti několik desítek tisíc lidí.

Kavkazské jedle koupíte v Mountfieldu ve dvou kvalitativních řadách – Standard a Premium, přičemž obě jsou výběrové. To znamená, že kusy, které neodpovídaly přísným nárokům na kvalitu, byly vyřazeny. Jedle o výšce 1,5 až 2 m přijde kupujícího na 469 Kč. Vybírat lze mezi stromy o velikostech 1 až 2,5 m. Ceny startují na 349 Kč, což znamená jedli o výšce 1 až 1,25 m včetně dřevěného stojanu.

„Jedle navážíme do našich prodejen kontinuálně, takže můžeme garantovat absolutní čerstvost. Na našich prodejních plochách, které jsou dobře přehledné a osvětlené, dokážeme nabídnout také ořez kmenu a zabalení stromu do sítě,“ dodává Smrčenský.
01.12.2016 | PR
  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444