Kam míří trendy bytových dekorací pro rok 2022? To ukáže FOR DECOR & HOME

Zatímco podzimní ročník FOR DECOR & HOME představil novinky pro letošní vánoční svátky, v únoru uvede trendy pro rok 2022. Jak se změní bytové dekorace a co ovládne český trh? To zjistí návštěvníci kontraktačního veletrhu dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží, který proběhne od 24. do 26. února 2022 v areálu výstaviště PVA EXPO PRAHA.

Hlavním znakem současné náročné doby je propojení pracovního a domácího prostředí, které se stává v českých domácnostech trendem. Na něj reagují také výrobci, kteří nabízejí varianty pohodlného pracovního prostoru, aniž by tím utrpělo naše pohodlí a zdraví. Jedním z výrazných atributů v příštím roce bude podle odborníků také přenos přírodních prvků do domova, aby se i v interiéru udrželo spojení člověka s přírodou. Již dnes jsou stále oblíbenější také povrchové úpravy přírodního dřeva a nábytku, kuchyně a koupelny mnohdy doplňují povrchy ze surového dřeva nebo kamene. A to pro navození pocitu tepla a hloubky. Jak se ještě projeví příroda v bytovém interiéru?

„V roce 2022 budou zelené rostliny, a dokonce i stromky v květináčích nadále pronikat dovnitř domovů a bytů. Je jich stále více a lze s jistotou říct, že některé začínají připomínat skutečnou džungli! A to je zcela normální: kdo by si nechtěl osvojit pozitivní přístup orientovaný na ekologické dekorace? Pokojové rostliny čistí a ochlazují vzduch a přinášejí do interiéru klid přírody. Rostliny v květináčích působí jako živé umělecké dílo, tím spíše, když jsou větší či ve skupinkách,“ říká Petr Pazdera ze společnosti DECORIUM, pravidelný vystavovatel veletrhu FOR DECOR & HOME. 

Floristika i dárkové zboží

Kontraktační veletrh FOR DECOR & HOME toho ale představí mnohem víc. Nabídne obchodníkům zboží cílené především na produkty pro jaro, zahrady, Velikonoce či svátek sv. Valentýna, ale nebude chybět i široký výběr dekorací celoročních. K jaru a létu patří rovněž keramická výzdoba, nápadité zahradní dekorace a v neposlední řadě i obor floristiky. Celistvost bohatému a různorodému spektru dekorací na veletrhu dodají též kuchyňské doplňky a oblíbené dárkové zboží.

Mezi vystavovateli se objeví významné společnosti a výrobci nejen z České republiky. Nebudou chybět přední importéři a výrobci dekorací jako např. MOREX, AUTRONIC, DAKLS, DECORIUM, EDWILAN, PRODEX IMPORT či slovenská společnost SIMONS TRADE. K vidění budou i nové kolekce dárkového zboží, například od MYRIS TRADE a mnoha dalších firem. Vystavovatelé se mohou na veletrh hlásit již teď. Více informací o veletrhu najdete na www.fordecor.cz
11.02.2022
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444