KM BETA, a.s. tradice i moderní systémy

Hodonínská společnost KM BETA, a.s. uspořádala ve středu 17. září 2003 tiskovou konferenci ve stylovém prostředí pražského klubu LIMONÁDOVÝ JOE. Stalo se tak při příležitosti dvacátého výročí průmyslové výroby betonové střešní krytiny KM BETA v Bzenci.

Přítomní přizvaní novináři, byli též zpraveni o aktuálních hospodářských výsledcích společnosti, systému vícevrstvého zdiva SENDWIX a novince - vápenopískových tvarovkách. Společnost zastupovali: obchodní ředitel Ing. Jan Hruška , hlavní technolog Ing. Ludvík Pelka a spoluautor systému SENDWIX Marek Dudák.

 

 

 

 


Společnost KM BETA a.s. je největším českým výrobcem betonové střešní krytiny a vápenopískových cihel. Firma vznikla v listopadu 1996 a navázala na dlouholetou tradici výroby těchto produktů na jižní Moravě. Tato tradice sahá až do roku 1912, kdy byl ve Bzenci – Přívozu postaven závod na výrobu vápenopískových cihel. V roce 1982 tady byla zahájena výstavby závodu na výrobu betonové střešní krytiny. V letech 1988 – 1989 byl v Kyjově postaven další závod na výrobu betonové krytiny. Po vzniku společnosti KM BETA byla tato výroba dále zmodernizována a dopracována až do dnešní podoby.

Dlouhá zima v 1. kvartálu roku 2003 znamenala zpoždění stavebních prací, a tedy i pokles poptávky. Tato situace však v důsledku znamenala zvýšenou poptávku v 2. části 1. pololetí roku 2003. Celkový čistý zisk společnosti za 1. pololetí roku 2003 činil 8,3 milionů Kč, a je tak na srovnatelné úrovni se stejným obdobím v roce 2002. Celkově za 1. poletí roku 2003 prodala společnost KM BETA 9,6 milionů základních tašek a 6,1 milionů kusů vápenopískových cihel. Meziročně tak hodonínský výrobce dosáhl nárůstu tržeb za prodej vlastních výrobků o 4,7 %.

V roce 2002 uvedly společnosti KM BETA a Bison & Rose na domácí stavební trh systém vícevrstvého zdiva SENDWIX. Zatímco u nás je tento systém novinkou, v sousedním Německu, v zemích Beneluxu nebo ve Skandinávii je masově používanou metodou. SENDWIX byl vytvořen jako ekologicky šetrný systém, ekonomicky srovnatelný s konkurencí. Optimálně v sobě spojuje statické, akustické, tepelně izolační a akumulační parametry. Užitá minerální izolace Rockwool je z hlediska požární bezpečnosti o stupeň kvalitnějším materiálem než v České republice zakořeněný polystyren. Na příkladu SENDWIXU se ukazuje, že roste počet zájemců, kteří dávají přednost nadstandardní kvalitě za solidní cenu.

Čtyři nové vápenopískové tvarovky unikátních formátů – Kvádr 8DF, Kvádr 4DF, U-profil 8DF a U-profil 2DF – mají za úkol rozšířit výrobní portfolio společnosti a umožnit všem stavebníkům rychlejší a kvalitnější práci s vápenopískovými systémy. Zvýšit bezpečnost práce mají ergonomické kapsy, které chrání ruce zedníka při pokládce cihel na ložnou spáru. Vylehčené dutiny snižují hmotnost cihel při zachování pevnostních, akustických a tepelně akumulačních vlastností. Zajímavou novinkou a praktickým pomocníkem jsou dávkovače malty KM BETA pro rychlé a přesné nanášení malty v ložné spáře.
22.09.2003 | redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444