K létu patří FLORA

Růžová symfonie

Růžová symfonie

Až do nedělního odpoledne probíhá v areálu olomouckého výstaviště Letní etapa výstavy FLORA OLOMOUC 2006 spolu s oblíbenými Zahradnickými trhy. K lákadlům patří např. jako vždy přepestrá společná expozice Českého zahrádkářského svazu v přízemí pavilonu A, ale i tradiční aranžérská soutěž, v níž jde letos o nejkrásněji ozdobený motocyklový veterán.

V bezpočtu barev mečíků, které tu převládají, vyniknou mnohé svými těžko popsatelnými, neobvyklými tóny. Patří k nim mj. i vítězka soutěže mezi nově vyšlechtěnými odrůdami - Růžová symfonie, kterou můžete vidět na jedné z fotografií, které jsme tu pořídili.


 

Zatímco přízemí největšího pavilonu patří především mečíkům, jiřinám a růžím s celým bohatstvím tvarů a barev, galerii zaplnily květy jedné z "nejletnějších rostlin: I nádherné slunečnice se tu představují nikoli jako surovina pro získání kvalitního oleje, ale jako okrasná rostlina s překvapivým množství barevných variací.


  

Trochu jiné kouzlo si vás podmaní v expozici okrasných dřevin Svazu školkařů ČR nazvané "Strom života školkařů" v pavilonu H. Kvetoucí letničky, kaktusy a sukulenty, orchideje, citrusy a další subtropické rostliny, rostliny vodní a hmyzožravé pak najdete v atraktivní společné expozici Unie botanických zahrad ČR, která sílu a krásu světa rostlin představuje pod názvem "Pohlceni přírodou".

Foto: Bydlení.cz

 

  

Přístupné jsou jako vždy i palmový, kaktusový, tropický a subtropický skleník, botanická zahrada Flory a Univerzity Palackého.

18.08.2006 | sm
  • Výstaviště Flora Olomouc a.s.

    Výstaviště Flora Olomouc a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Připravuje a komplexně zabezpečuje vlastní výstavy a veletrhy včetně doprovodných programů. Výstavní areál se čtyřmi pavilony o celkové výstavní ploše 4.395 m2 je situován ve Smetanových sadech poblíž historického centra města. Výstaviště rovněž pečuje o 47 hektarů městských parků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444