Jednoduše a bez éček - domácí přesnídávky pro děti

Pro malé dítě je výživa velmi důležitá – získává z ní potřebné vitamíny, minerály a živiny, aby se mohlo správně vyvíjet. Každá maminka chce pro své dítě to nejlepší a to platí i v oblasti stravování, zapomeňte proto na drahé a éčkami napěchované výživy pro děti. Vytvořte si doma své vlastní, o kterých přesně víte, co obsahují.

Kvalitní pomocník

Pokud máte malé děti, rozhodně se neobejdete bez mixéru. Nejen, že s ním hravě zvládnete připravit jakoukoliv domácí přesnídávku, ale také vám pomůže při přípravě jiných příkrmů pro děti, které ještě nemají zuby.

Všestraným pomocníkem vám může být multifunkční mixér RMH-900. Může se pochlubit motorem o síle 450W a třemi nastaveními rychlosti. Dále vám nabídne 8 programů, které vám pomohou s přípravou kojenecké stravy, skvěle vám rozmixují polévky, zeleninu i maso. Sami si pak můžete dopřát lahodné krémové polévky, studené letní polévky, dokonalé omáčky, zdravé smoothie či zmrzlinový koktejl. Ovládání je jednoduché a přehledné díky velkému displayi, do nádoby se vejde až 1,75l a topné těleso si můžete nastavit, jak potřebujete.

Pokud vás mixér zaujal, můžete si ho zakoupit na www.orava.cz. A teď hurá na přesnídávky!
 

Domácí jablečná přesnídávka bez cukru

  • Jablka
  • Jahody (nebo jiné ovoce)
  • Voda 
Jablka oloupejte, nakrájejte, společně s jahodami dejte do hrnce, podlijte vodou a duste do měkka. Občasně zamíchejte. Měkké ovoce poté rozmixujte do hladka. Přesnídávka by měla být dostatečně hustá i sladká. Můžete ihned podávat. 
 

Meruňková přesnídávka

  • Meruňky
  • Jablka
  • Voda nebo šťáva
Meruňky přeberte a vypeckujte. Jablka oloupejte a nakrájejte na kousíčky. Meruňky poté také nakrájejte nebo je rozsekejte tyčovým mixérem tak, aby pustily co nejvíce šťávy. Vše umístěte do hrnce, pokud je meruňkové šťávy málo, dolijte vodou. Duste do měkka a výslednou ovocnou směs rozmixujte do hladka. Vařením meruňky nabraly mírně kyselou chuť, přesnídávku proto můžete ale nemusíte dosladit dle chuti. Pro děti je nejvhodnější glukopur. 
 

Jahodová přesnídávka bez vaření 

  • Jahody
  • Cukr (hroznový cukr) 
Jahody posypte cukrem a nechte odležet. Až pustí šťávu, rozmixujte je na kaši. Přesnídávka je hotová. Na zahuštění do ní můžete nastrouhat i jedno jablko. 
24.02.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444