Jednoduchá švestková povidla pečená v troubě

Sklidili jste poslední švestky ze stromů a přemýšlíte, co s nimi? Na snězení je jich hodně a do škopíku na slivovici zase málo? Upečte si z nich povidla. Ta využijete během celé zimy.

Ingredience
2,5 kg vypeckovaných švestek
0,5 kg cukru (krystal)
1 dcl octa
Postup
Operte švestky, vypeckujte a rozmixujte. Dejte je do hlubšího pekáče, prosypte cukrem a zalijte octem. Směs nechte uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den směs promíchejte a dejte péct do trouby. Povidla pečte na 180 °C, dokud nezískáte požadovanou hustotu.

Horká povidla dejte do skleniček, dobře utáhněte víčka a otočte dnem vzhůru. 


29.08.2025 | Alena Vaculová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444