Jaro u vás doma

Bylinky a jarní květiny

Pokud rádi vaříte, víte, že vůni a chuti právě utrhnutých lístků bazalky se žádná sušená směs nevyrovná. Čerstvé bylinky se stávají nedílnou součástí mnoha kuchyní a úspěšně vytlačují umělá dochucovadla. Navíc jsou bylinky zdravé, jídlo chutná mnohem lépe a jejich pěstování zvládne každý a všude. 

K tomu, abyste si doma vypěstovali petrželku nebo bazalku nemusíte vlastnit velkou zahradu se záhony. Kousek přírody hravě vypěstujete na okenním parapetu nebo balkoně. Nádoby na byliny jsou navíc vkusným interiérovým doplňkem. Jejich nabídka je rozmanitá, ať už v barevném nebo materiálovém provedení. Přírodního vzhledu nejlépe dosáhnete, pokud bylinky zasadíte do klasického keramického květináče. Můžete zvolit bílé provedení, nebo zůstat v přírodním tónu terakota.

Ve stylu Provence

Oblíbili jste si romantické prostředí Provence? K motivům levandule a slunečnic jednoznačně patří i plechové nádoby. Naaranžujte tulipány do plechové konvičky nebo si vyberte z dalších plechových nádob různých druhů, barev a velikostí. Oblíbené jsou jednoduché nádoby jen v patinované úpravě zinkového plechu, které svým vzhledem evokují dojem francouzského venkova. Bylinky a drobné jarní květinky v nich velmi vkusně vyniknou.

Bylinky na jednom podnose

Mezi letošní novinky nabídky e-shopu edekor patří malé plechové květináčky v bílém provedení s vyobrazenými  bylinkami. Obzvláště praktická je sada tří malých obalů, které lze postavit na oválný plechový podnos. Takto naaranžované  bylinky ozdobí váš parapet u kuchyňského okna a zároveň poslouží k jednoduché manipulaci s bylinkami při vaření. Zelenobílá kombinace působí svěže a navozuje jarní atmosféru.

Proutí jako symbol Velikonoc

Nejen bylinky jsou symbolem jara. S prvním sluníčkem začínáme nakupovat pučící cibulky narcisů, hyacintů a očekáváme jejich první květy. Abychom si jejich krásu užili co nejvíce, nechte se inspirovat nápady na jejich aranžmá. Narcisky nebo krátké tulipány se budou nejlépe vyjímat v proutěném košíčku. Společně s dalšími jarními rostlinkami si tak jednoduše navodíte blížící se Velikonoce. Ani proutěným nádobámse nevyhnula tolik oblíbená patina. Své květináčky si tak můžete pořídit v bílé barvě nebo šedavé patině. Trendem jsou nyní také dekorativní kovové stojany s proutěnými nádobami, které jsou lehce přenosné, a proto je snadno využijete pro jarní výzdobu kdekoli v bytě nebo na chalupě.

Atmosféra romantického venkova

Každoročně nás v jarním období čeká také jarní přesazování pokojových květin. Už dávno si nevystačíme s obyčejnými terakotovými květináčky z pálené hlíny. Na trhu je velký výběr keramických květináčů různých barev, velikostí a tvarů. Pokud  jste však okouzleni venkovským stylem určitě vás nadchne kolekce romantických květináčů v přírodním odstínu dekorem bílých srdíček značky Scheurich,  kterou e-shop edekor prodává pod názvem „Romantic“.
27.03.2014

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444