Jaro láká k rekonstrukcím. Využijte kurzy, návody a kalkulačky, které vám ulehčí práci

Nemusíte umět všechno. Stačí vědět, kde najdete rady a pomoc. Pokud jde o stavební práce, je zdrojů víc než dost. Můžete absolvovat kurzy, pustit si návod na videu nebo se dokonce přidat do klubu pro stavební nadšence. Přinášíme konkrétní tipy.

Škola práce se sádrokartonem

Naučte se, jak postavit sádrokartonovou příčku, namontovat SDK podhled nebo jak položit suchou podlahu. Ve Škole suché výstavby mají kurzy pro domácí kutily i profíky. Pod vedením zkušených sádrokartonářů si všechno vyzkoušíte a doma už pak práci zvládnete levou zadní. 
 
Anebo si vezměte k ruce videa a montážní postupy připravené od odborníků z Rigipsu. Dozvíte se například, jak správně tmelit sádrokarton, jak odhlučnit byt nebo jak opláštit podkroví. Další rady a vychytávky k sádrokartonu najdete v sérii videí Praxe z dílny.


 

„VIP“ klub plný výhod

Přidejte se do sdružení, ve kterém se potkávají stavební profesionálové i ti, kdo kutí jen pro radost. Profiklubu společnosti Weber budete mít celou řadu výhod: můžete si zdarma vyzkoušet materiál, absolvovat odborná certifikační školení a využívat přednostní technickou podporu.
 
Spolu s registrací do Profiklubu získáte taky přístup do unikátního 3D vzdělávacího centra. Tam si můžete procházet celou řadu školení a video návodů, pěkně z pohodlí domova. Školení jsou tematicky rozdělená podle zaměření: např. fasády, omítky, hydroizolace, dřevostavby a další.

 

Zaměřeno na zateplení

Ideální čas k izolaci fasády přichází právě na jaře, když už se teploty ustálí nad +5 °C. Je to práce, kterou můžete zvládnout i svépomocí. Abyste se vyvarovali nejčastějších chyb, připravili odborníci z firmy Isover speciální sérii videí. Izolační inspektoři vám v ní ukážou, na co si dát pozor, aby zateplení plnilo svou funkci správně.
 

Materiál spočítají kalkulačky 

Nechte speciální programy, aby vám doporučily materiál a spočítaly jeho množství. Stačí pár kliků a získáte seznam výrobků, které pak můžete rovnou poptat.
 
Pro sádrokartonové konstrukce je tu kalkulátor Rigips, který vám spočítá materiál na SDK příčku, předstěnu, podhled nebo podlahu. Pokud plánujete větší projekt, bude se vám hodit Profikalkulátor (taky od Rigipsu), kde si můžete konstrukce ukládat a kromě množství se dozvíte i cenu materiálu. 
 
Pro fasády, podlahy, sanace, vnitřní omítky a nátěry pak využijte kalkulátor Weber. Aplikace vám opět navrhne vhodnou skladbu pro požadovanou konstrukci, přičemž u některých výrobků si můžete vybrat ze seznamu i jinou alternativu. Na konci dostanete soupis materiálů včetně cen. 
 

Kalkulace a rady od techniků zdarma

Některé kontakty jsou k nezaplacení a my tu pro vás jeden máme. Tým technických specialistů Saint‑Gobain vám zdarma pomůže vybrat vhodný materiál, připraví jeho kalkulaci včetně cen a dokonce poradí s obecným montážním postupem.

Obraťte se na ně, pokud řešíte zateplení, podlahy, SDK konstrukce, vnitřní omítky a nátěry, hydroizolace a sanace nebo nová okenní skla.

Teď už nejste na práci sami. Přejeme vám hodně zdaru! 
03.05.2023 | PR
  • Divize ISOVER Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.

    ISOVER již více než 80 let vyvíjí, vyrábí a prodává tepelné, akustické a protipožární izolační materiály z čedičových i skleněných minerálních vláken a expandovaného polystyrenu. V tomto oboru se jedná o nejvýznamnějšího a největšího světového výrobce s působností a výrobními závody po celém světě.

  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. - Divize Rigips

    Rigips, divize společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., je významným výrobcem a dodavatelem systémů suché výstavby.

  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. - Divize Weber

    Společnost Weber vyrábí a dodává vysoce kvalitní řešení pro fasády, zateplování, podlahy, obklady a dlažby. V České republice patří k jedněm z nejvýznamnějších dodavatelů v oboru. Kromě výroby materiálů se Weber věnuje i vzdělávání: pořádá různorodé semináře, zveřejňuje montážní návody a poskytuje užitečné on-line nástroje, které usnadní práci profesionálům i domácím kutilům.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444