Japonská umělecká díla ve formátu XXXL na budovách Less Mess Storage

Dne 19. května 2022 se na budovách společnosti Less Mess Storage ve Varšavě objevila neobvyklá umělecká díla. Slavný japonský umělec, fotograf Hal, má styl, který vzbuzuje zájem i kontroverze.

Fotograf Hal se nedávno stal hlavním tématem článku CNN Style. Detail článku najdete ZDE.
 

O co tedy přesně jde?

Základním stylem fotografa Hala je umístit lidi, včetně nahých párů, do pytle v intimních polohách a pak z nich vysát všechen vzduch, aby vznikl efekt vakua. Samotné vytvoření každého díla vyžaduje týdny plánování, hodiny příprav a pak jen 10 sekund na pořízení fotografií.  Fólie se pak musí rychle roztrhnout, aby se subjekty uvnitř neudusily.

Jak se společnost Less Mess Storage, která má síť samoskladů v Polsku a České republice, dostala k umění fotografa Hala? Iniciátorem a zprostředkovatelem nápadu byla kreativní agentura Mamapool, jejíž partneři mají desítky let zkušeností po celém světě a kteří s fotografem Halem již dříve spolupracovali na marketingové kampani na kondomy.

Být "drcen nepořádkem" a "dusit se věcmi",ať už v domácím nebo pracovním kontextu, je životní problém a stres, s nímž se může ztotožnit každý a pro nějž Less Mess nabízí snadné řešení. Umění fotografa Hala je způsobem, jak poskytnout metaforu pro tyto emoce stresu, a to ve vzrušujících a barevných obrazech.
 

O fotografu HALOVI

Narodil se a žije v Tokiu (Japonsko). Leitmotivem jeho tvorby jsou láska a výzvy, nejčastěji ve své tvorbě představuje vany, páry a vakuové pytle - přesněji jejich kombinace. Jeho díla jsou známá po celém světě.
 

Rozhovor s generálním ředitelem společnosti Less Mess Storage - GUYEM PINSENTEM

 

Jaká byla vaše první reakce na myšlenku vakuově uzavřeného focení? 

 
Guy Pinsent  
Guy, Less Mess:  Líbil se mi ten nápad. Je originální a neobvyklý. S týmem neustále debatujeme a přemýšlíme o naší nabídce a o tom, jak navázat kontakt se zákazníky, abychom se neustále zlepšovali a byli nejlepší, abychom se odlišili od davu. Myšlenka objednat si dílo u slavného japonského umělce a spolupracovat s vynikajícími talenty z Mamapool na výrobě marketingových obrázků a marketingové kampani byla vzrušující.
 

Myslíte si, že jsou Poláci připraveni na tak kontroverzní a jedinečnou kampaň?

Guy, Less Mess:  Ano, rozhodně. Myšlenka se dotýká univerzálních lidských emocí: být pod tlakem, být ve stresu, být udušen - samozřejmě v přeneseném slova smyslu - přílišným množstvím věcí v kanceláři nebo doma.

Jaké jsou vaše pocity a myšlenky ohledně kampaně?

Guy, Less Mess: Samozřejmě doufáme, že to vzbudí zájem o Less Mess Storage a zlepší povědomí o naší značce. Lidé si přinejmenším mohou obrázky užít pro jejich uměleckou kvalitu a svéráznost. Spolupráce se skvělými lidmi na této zábavné marketingové kampani je zdrojem osobní radosti a uspokojení. 
 

Napadla vás někdy myšlenka, že kampaň je na polské poměry příliš kontroverzní?

Guy, Less Mess: Ano, prozkoumali jsme všechny polské bannerové kampaně, které byly v posledních deseti letech zakázány. Objevili jsme několik dost nepříjemných materiálů, které byly právem staženy. Nevěříme, že by tato kampaň Less Mess mohla vyvolat tak negativní reakce.
 
Více Halových děl můžete obdivovat na fotografových webových stránkách: www.photographerhal.com.
 
Kontakt pro média: marketing@lessmess.storage
 
Hledáte prostor? Vyplňte formulář, budeme vás kontaktovat.
22.06.2022 | PR
  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444