Jakékoliv světelné efekty jako běžná součást osvětlení aneb Philips Hue dobývá svět

Přejete si uspořádat večírek a hudební kulisu doprovodit odpovídajícími světelnými efekty? Nebo toužíte po tom, aby se vaše domácí osvětlení dokázalo řídit přesně podle vašich návyků? Dříve byla tato představa pouhou fikcí, dnes se stává běžnou realitou. Osvětlovací systém Philips Hue předčí veškerá vaše očekávání o tom, co všechno dokážete vykouzlit se světlem.

Základní startovací sada Philips Hue obsahuje dvě nebo tři LED žárovky a Bridge, pomocí kterého budete žárovky po zapojení do Wi-Fi routeru jednoduše ovládat. Stačí vám k tomu chytrý telefon nebo tablet. A pak už jen můžete volit z nepřeberného množství možností, jak vaše světla nastavit tak, aby navodila tu nejlepší atmosféru.
 

Jak začít s Philips Hue

Instalace žárovek je jednoduchá. Stačí je našroubovat do požadovaného osvětlení, zapojit Bridge do Wi-Fi routeru, stáhnout si potřebnou aplikaci a žárovky s aplikací spárovat. Pak už nemusíte na nic čekat a můžete si začít vychutnávat skvělý zážitek z 16 milionů barev, které Hue nabízí.

Hue však nejsou pouze barevné žárovky. Ke startovací sadě lze dokoupit celá řada dalších kombinací žárovek a LED pásků, ale také kompatibilní svítidla a doplňky, které značně rozšíří spektrum využití celého systému Hue.

Čím vás Hue jednoznačně ohromí?

Mezi základní možnosti nastavení, ať už vlastníte žárovky pro barevné světlo nebo pouze pro bílé světlo, patří jednoduchá možnost nastavení teploty chromatičnosti a jasu světla. Pro každou denní činnost se hodí jiné světlo. A tak zatímco v obývacím pokoji si pro chvilky pohody a odpočinku nastavíte teplé tlumené světlo evokující barvu ohně, v pracovně si zvolíte ideální osvětlení pro soustředění a lampička na nočním stolku vám zase vykouzlí ideální podmínky pro čtení. Zkrátka Philips Hue se přizpůsobí jakýmkoliv požadavkům všech členů vaší rodiny.

K systému Philips Hue ale patří také mnohé zajímavé funkce a další spolupracující aplikace, které pojem „osvětlení“ dovedou ještě mnohem dál. Při sledování televize si nastavíte světla v jejím okolí podle barev, které jsou právě na televizní obrazovce, další aplikace zase dokáže reagovat na hudbu, kterou si právě pouštíte, nebo vás změna osvětlení upozorní na nově příchozí e-mail. To vše a ještě mnohem více dokážete jedním kliknutím v aplikaci Philips Hue.


Příjemné probouzení a usínání

Zajímavou novinkou, kterou vám Philips Hue vnese do života, je jistě možnost nastavit si světlo tak, aby vás dokázalo příjemně probudit, nebo naopak navodit na přicházející spánek. Půl hodiny před vaším nastaveným budíkem se i v zimě, kdy je venku ještě tma, začne pomalu „rozednívat“ a světelný efekt evokující východ slunce vás nenásilně probudí.

Naopak večer jsme zvyklí na tlumené a teplejší tóny světla. Používáním umělých světel zasahujeme do přirozeně nastaveného biorytmu našeho těla. To může mít za následek dlouhodobou únavu či dokonce nespavost. Společnost Philips myslela i na to, jak nás připravit k příjemnému spánku. A tak lze pomocí aplikace Hue regulovat jak teplotu, tak intenzitu světla tak, aby se náš organismus dokázal připravit na kvalitní spánek.

Světlo při příchodu domů a automatické zhasnutí po vašem odchodu

Nikdo z nás se nevrací rád do tmavého domu. Aplikace Philips Hue dokáže rozpoznat, že se blížíte ke svému domovu, a automaticky rozsvítí požadovaná světla, aniž byste museli potmě šmátrat po vypínači.

Vzpomněli jste si v práci nebo na dovolené, že jste při odchodu z domu nechali rozsvíceno v kuchyni nebo v koupelně? Vypněte světlo pohodlně na dálku, kdykoliv si vzpomenete. Nebo naopak chcete, aby váš dům odlákal případné nevítané návštěvníky, když jste na delší dovolené? Nastavte si osvětlení tak, aby to podle světel vypadalo, jako že se v domě stále někdo nachází.

Systém Philips Hue spolu s originální aplikací a dalšími aplikacemi třetích stran zkrátka nabízí nepřeberné množství možností, jak si pomocí osvětlení zjednodušit a zpříjemnit každodenní běžné úkony, vytvořit požadovanou atmosféru a zároveň mít svítidla ve své domácnosti neustále pod kontrolou.
12.03.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444