Jaké zářivky se vám budou nejvíce hodit?

Zářivky patří do interiérů bytů, kanceláří, dílen a jiných prostorů už dlouhou dobu. Stejně jako u jiných svítidel, i zde se skvěle osvědčily LED technologie. Úspora hraje prim. Nejedná se o pouhé módní výstřelky, tyto prvky jsou rovněž ohleduplné k životnímu prostředí. LED osvětlení představuje multifunkční formu svítidla, která se u vás neztratí.

Proč jsou lepší LED zářivky?

Ve prospěch těchto svítidel hraje hned několik důležitých faktorů. LED zářivky ušetří až 50 % energie a vydrží i dvacetkrát déle než běžné zářivky. Jejich instalace je velmi snadná. Klasické LED zářivky oceníte v bytech, domech i halách s vysokými stropy. Můžete mít jednu nebo dvě trubice, zohledněte vlhkost a prašnost v místě, podle toho vybírejte IP (Ingress Protection, ochrana proti prachu a vlhku) přístroje. Vhodné LED trubice představují lineární zářivky, oblíbenými jsou kruhové nebo čtvercové modely. Standardně oblíbenou variantou je LED zářivka 120 cm, ta totiž nahrazuje běžné zářivky typu T8. 

LED zářivky do kanceláře i kuchyně

Do pracovního prostředí se výborně hodí kancelářská zářivka. Vybírejte dostatek svítidel s dostatečnou intenzitou. Volte spíš studené bílé světlo. Osvětlení můžete mít ve formě jak LED zářivek, tak i LED panelů. Jestli pracujete v prašném prostředí, sáhněte po prachotěsných produktech. Opomenout nemůžeme ani kuchyňské prostředí. I kdyby zářivka nebyla jinde v bytě, zde má nezastupitelné místo. 

Pro osvětlení kuchyně i jídelny se nejlépe hodí zářivky v kombinaci s nástěnnými nebo podhledovými svítidly. Můžete použít i LED pásek, velmi moderní a efektní svítidlo. Zářivka pod kuchyňskou linku nabízí intimnější osvětlení, které vás nebude dráždit po dlouhém dni. Na výběr máte z mnoha druhů produktů, proto se nebojte experimentovat a zvolte to, co vám nejlépe vyhovuje. 
25.11.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444