Jaké schodiště?

Schodiště v domě je jedním z témat nekončící diskuse všech investorů. U patrových staveb, které u nás převažují, je nezbytnou součástí řešení. Představuje ovšem nemalou investici, proto je vždy třeba mít na paměti jeho životnost, stejně jako bezpečnost, funkčnost a pohodlí. Také důležitost vzhledu schodiště je nesporná; jako významná součást interiérového vybavení zásadním způsobem ovlivňuje celkový dojem z domu.

Při rozhodování o typu schodiště je třeba si uvědomit, že životnost schodů a doba jejich bezproblémová funkce by měla být stejná jako doba, po kterou bude stát celý dům, což nemusí vždy zajistit dřevěná ani ocelová konstrukce. Kdo nechce aby schody povrzávaly či aby se domem přenášelo dunění od ocelové konstrukce, měl by konstrukci vybetonovat a obložit. 


K oblíbeným materiálům obkladů patří především pro své vzhledové vlastnosti dřevo, které je však poměrně nákladné a při jeho použití se časem nevyhnete vrzání. Proto ve firmě Antiz, s.r.o., která se obkládáním a renovací schodišť zabývá už od roku 1997, vyvinuli třívrstvý sendvič, který schodišti zajišťuje dokonalý vzhled masivního dřeva, zároveň ale tvarovou stálost, barevnou jednotnost a vylučuje nepříjemné povrzávání. Vedle standardních dřevin jako jsou dub, buk, jasan, třešeň, ořech a javor je možno zvolit jakoukoliv z dnes oblíbených dřevin nestandardních (např. třešeń javor, jasan, mahagon nebo teak).

Povrch tohoto sendviče tvoří velmi silná dřevěná dýha. Na konstrukční desce je nalepen masivní nákližek ze stejné dřeviny, který chrání nejvíce namáhanou přední stranu nášlapu. Silná dýha umožňuje při eventuelním poškození, například upuštění těžkého předmětu, stupeň přebrousit a přelakovat. K dlouhé životnosti těchto schodišť přispívá také schodišťový lak, který má protiskluzové vlastnosti a aplikuje se minimálně ve třech vrstvách. Na přání zákazníka je možno při povrchové úpravě použít místo laků podlahové oleje, díky nimž vynikne krása dřevěné dýhy.
 

Další generací obložek Antiz je sendvič vyrobený z masivních třívrstvých podlah, který přináší mj. významnou estetickou výhodu - možnost použití stejného materiálu pro podlahy i schodiště.

26.03.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444