Jaké jsou trendy ve vybavení interiéru?

Pro všechny, kteří si chtějí dopřát komfort a luxus

Zdá se, že barevné trendy v oblečení se odráží i v našich domovech. Absolutním hitem letošního i loňského roku jsou totiž všechny odstíny fialové. Tuto zkušenost potvrzují i výrobci látek a tapet vystavující na veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem, kde již druhým rokem dominuje fialová, a to jak v dekoracích oken, tak i v tapetách. Nejčastěji se používá v kombinaci s bílou, stříbrnou či šedou. Do obliby se rovněž dostává černo-bílá kombinace, která podporuje jednoduchost a čistotu linií.

Moderní jsou tapety

Za poslední tři roky došlo k obrovskému tapetovému Inku tapetyboomu. Na rostoucí zájem o tapety reagují také výrobci, kteří rozšiřují nabídky o nové dekory. Zatímco v loňském roce řada z nich nabízela kolem deseti tapetových kolekcí, v letošním roce si můžete vybrat hned z dvojnásobného počtu. Pokud hovoříme o tapetách, nemáme na mysli vytapetování celého bytu či pokoje, ale například jedné stěny. Nejlépe je nakombinovat vzorovanou tapetu s proužkem či jednobarevnou tapetou, která celkové vyznění zklidní a rozbije prolamovanou linii. Atraktivní dekorativní tapety, které k sobě vzájemně ladí (kupříkladu barva jednobarevné tapety je ve stejném odstínu jako pozadí vzorované) nabízí společnost INKU International.

Okenní dekorace

In jsou kombinace stejného vzoru na závěsu a zácloně. Populární jsou jednoduché čisté prvky a důraz na funkčnost. Z těchto důvodů vzrůstá zájem o uchycení záclon a závěsů v kolejnicích, jež se hodí zejména do moderních interiérů, kde podpoří hladkou, ostrou linii nábytku a navíc zdůrazní uchycenou látku.
Inku pásy tapet
Jako alternativa k žaluziím či roletám se do obliby dostává tzv. plisé (z franc.: plissé – přeložený) – textilie s uměle vytvořenými záhyby. Z vnitřní strany si můžete vybrat z nepřeberného množství barev a vzorů (včetně dětských motivů) a docílit tak bezvadného sladění s celkovým pojetím interiéru. Zvenčí pak mohou mít plisé aluminiovou vrstvu, která odráží teplo a plní stejnou funkci jako žaluzie.
Příjemné je, že designéři INKU vám poskytnou maximální poradenský servisvčetně zaměření a poradentství přímo u vás doma a pomohou vám mj. s barevným sladěním celého bytu.


Japonské stěnyInku Japonské stěny

Pokud potřebujete zastínit okno či rozdělit prostor v místnosti, nabízí se tzv. Japonské stěny. Jedná se o panely látky, visící nejlépe od stropu až po zem. Výběr látek je široký – od přírodních barevných odstínů, imitací přírodních materiálů až po zatemňující látky a speciální úpravy. Z hlediska estetického se preferuje čistě jednoduchá látka bez nařasení a žádných dalších okras.



Napínané stropy

Je známou věcí, že prostor, který obýváme, umístění předmětů, barevné ladění a celkově vyznění interiéru mají vliv na naši psychiku a v důsledku i na fyzické zdraví.

Inku napínané stropy

Co se tedy rozhodnout pro uklidňující naladění ložnice s meditativní fotkou na stropu či stěně? Tuto specialitu zrcadlící vaši osobnost umožní tzv. napínané stropy. Jedná se vlastně o plachtu, která se napne do rámu po obvodu místnosti (lze použít na strop i stěny) a na ni se natiskne vámi vybraný vzor. Vybírat můžete z databáze 7,5 milonů fotek či ze svých vlastních. Plachta vypadá ve finále jako tapeta a může plnit na stěnách nejenom funkci estetickou, ale i zakrývací.

 

 

Vinylové podlahy

Inku shagCo se týče podlah, trendem jsou tzv. tvrdé podlahoviny, mezi nimiž kralují zejména vinylové podlahy v designu kamene a dřeva. Vinylová podlaha nejen dobře vypadá (laik ji od dřeva nerozezná), ale se i lépe udržuje, je odolnější proti nárazu, otěru a není náchylná na změnu teplot (narozdíl od dřevěné či laminátové podlahy). Z těchto hledisek ji lze jen doporučit do interiérů s malými dětmi, které právě podlaze dají dost zabrat. Trendy je doplnit vinylovou podlahu kusovým kobercem, mezi nimiž absolutní špičkou jsou tzv. shaggy(čti šegy) – ručně tkané koberce s velmi vysokým vlasem.


Inku povlečeníTřešnička na dortu

Třešničkou na dortu v celkovém doladění interiéru je výběr povlečení a ručníků či předložek do koupelny tak, aby podpořily barevné vyznění bytu. Společnost INKU nabízí luxusní povlečení od švýcarské rodinné značky Christian Fischbacher v kvalitě „bavlněný satén“, které si zachovává luxus a výhody saténu a zároveň přispívá ke kvalitě spánku, neboť neklouže. U společnosti INKU si můžete rovněž vybrat z nepřeberného množství odstínů velmi kvalitních ručníků, jejichž jemnost a savost je nadstandardní.

Všechny uvedené textilie, podlahoviny, bytové doplňky, koberce, napínané stropy či tapety si můžete prohlédnout v prodejně INKU na ulici Lidická 13 v Brně, kde se zákazníkům dostane i odborného servisu a poradenství. Inspiraci lze hledat rovněž na internetových stránkách www.inku.cz.
20.04.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444