Jaké jsou trendy ve světě obkladů a dlažeb pro letošek? Velký formát a imitace přírodních materiálů

Retro obklady a dlažby: Cotobello

Retro obklady a dlažby: Cotobello

Přední světoví designéři a výrobci keramických obkladů a dlažeb mají jasno – hlavní hitem letošní sezóny budou obklady a dlažby, imitující jiné přírodní materiály, plastické obklady, které vypadají například jako štuk, a výrazné dekorativní vzory. Barvy se přitom budou držet při zemi, trendem budou především matné odstíny béžové či šedé. A formáty? Čím větší, tím lepší!

Dřevo, kámen, štuk, beton...

To vše dnes do koupelny patří. Ovšem pozor, pouze jako věrná imitace z keramických materiálů. Díky dnešním moderním technologiím ve výrobě je od přírodního dřeva, kamene anebo od betonové stěrky prakticky nerozeznáte. K tomu připočítejte jejich snadnou instalaci a údržbu a rázem na skutečné dřevo či kámen zapomenete i mimo koupelnu.
Woodmania, neodolatelná imitace dřevěné podlahy z keramiky z nabídky Los Kachlos
Woodmania, neodolatelná imitace dřevěné podlahy z keramiky z nabídky Los Kachlos

Krása ve velkém rozměru

Pokud mluvíme o velkoformátových obkladech, pak máme na mysli skutečně velký rozměr, například i tři na jeden metr. Výhody takovýchto obkladů jsou totiž značné. Nejenže nabízí maximální estetický dojem, ale jsou i velmi praktické. Například za kuchyňskou linkou si vystačíte pouze s jediným kusem obkladu, a zbavíte se tak nepříjemného čištění spár. Pro vybudování sprchového koutu vám zase budou stačit pouze kusy dva. Speciální ztenčené modely umožňují navíc rekonstrukci koupelny zcela bez bourání původních obkladů. Speciální technologie výroby jim dodává maximální pevnost a zároveň lehkost, a díky tomu je lze na původní obklady jednoduše nalepit. Velkoformátové obklady působí velmi elegantně i jako dekorace na stěně obývacího pokoje či haly a hojně se začínají využívat i pro tzv. ventilované fasády. Tyto materiály jsou současně velmi odolné, čili je lze použít také třeba na kuchyňskou desku. A i zde opět platí – deska z jednoho kusu, bez jediné spáry…
Coverlam - obří formáty imutující kámen
Coverlam - obří formáty imutující kámen

Dekorace, dekorace a zase dekorace

Dekorativní retro obklady, ať už selského anebo secesního stylu, zůstávají nezpochybnitelným trendem i v následujícím období. Přibývají jen nové a nové vzory, nové zajímavé kombinace barev a inspirace ze světa historie, přírody a geometrie. Velmi zajímavé jsou hexagony.

Nové modely retro obkladů a dlažeb v nabídce Los Kachlos

3D i v obkladech

Novinkou, která se projevuje ve světě obkladů již od loňského roku, je 3D efekt. Díky němu lze dosáhnout dokonalé hry světla a stínu. Kromě loňských modelů inspirovaných světem umění origami se objevují i obklady s nejrůznějšími plastickými vzory ze světa geometrie či přírody.
Luna, nová série obkladů s 3D efektem

Luna, nová série obkladů s 3D efektem

Mat vede

Barevnost se letos nese spíše v tlumených tónech, decentních a vkusných, které se navzájem dobře kombinují. I když si většinu obkladů můžete vybrat v matu i v lesku, letos se jasně ukazuje, že vede matné provedení. Jde právě o již zmíněné obklady, které imitují přírodní materiály a které by v lesklém provedení vypadaly poněkud rušivě.

08.03.2017 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444