Jaká je skutečná investice do rostoucího nábytku?

Kvalitní rostoucí nábytek je investicí, která se zkrátka vyplatí. Ale kdo to zaplatí?

Přemýšlíte o koupi rostoucího stolu a židle pro vaše děti, ale odrazuje vás vysoká pořizovací cena? Zaměřili jsme se na nejčastější otázky, které před koupí zvažujeme.

Má smysl pořizovat rostoucí nábytek? Opravdu vydrží dětem až do dospělosti? Neposlouží stejně obyčejná židle a stůl? 

Rostoucí nábytek, který vyrábí německá firma Moll, je vhodný pro děti od 4 let až po dospělého dvoumetrového člověka. Klasický kancelářský stůl pro dospělé je vysoký 75 cm, rostoucí stoly Moll lze nastavit dokonce po maximální výšku 82 cm, takže poslouží i budoucím basketbalistům. U rostoucí židle platí pouze omezení nosnosti židle (max. 90 kg). Někdo může židli v průběhu studia na střední škole vyměnit, přesto bude rostoucí židle sloužit minimálně 10 let.

Prvotní vyšší investice se promítne v udržitelnosti nábytku a především v prospěšnosti pro vývoj těla vašich dětí. 

bydlinekDvě stovky za zdravá záda našich dětí
Cena za set kvalitního stolu a židle značky Moll se pohybuje v rozmezí od 22 600 Kč po 35 300 Kč. Uvažujeme-li minimální dobu užívání 10 let, investice do zdravých zad našich dětí vychází na 200 - 300 Kč měsíčně


 

bydlinekK zamyšlení: Investice do dětského kočárku vs. rostoucí židle
Když se nám narodí dítě, chceme pro něj to nejlepší. Chceme, aby bylo v bezpečí a dobře se vyvíjelo. Pořizujeme monitory dechu, kvalitní matrace nebo dětský kočárek. Zkusme porovnat investici do dětského kočárku, který je použitelný zhruba 2 roky a jeho průměrná pořizovací cena činí okolo 20 000 Kč, s rostoucí židlí, která podporuje zdravý vývoj dítěte po celou dobu jeho studia či sezení u PC minimálně 10 let a za cenu 11 300 Kč.

Co myslíte, stále je investice do rostoucího nábytku příliš vysoká?


 

Proč si nekoupit rostoucí nábytek od jiné, levnější firmy?

Rostoucí stůl Moll má odolnou pracovní desku, kovové podnoží a masivní mechanismy pro nastavení výšky, které jsou doplněny pojistkami proti svévolnému posunutí nebo dětským hrátkám. Aby byl stůl použitelný také v dospělém věku nejen výškově, lze u něj měnit barevné aplikace tak, aby se přizpůsobil vašemu vkusu či barvě interiéru.

Rostoucí židle Moll je vybavena pojistkami, které opět zaručí bezpečnost dětí. Potahy rostoucí židle jsou pratelné a zároveň se dají kdykoliv dokoupit a vyměnit za jiné.

V případě, že se na rostoucím nábytku něco rozbije, nabízí Moll možnosti dodatečného nákupu náhradních dílů - a to i po dlouhých letech používání.

Rostoucí nábytek Moll je jediný “pravý originál” vyráběný v Německu více jak 40 let s velkým důrazem na kvalitu a životnost. Je důkladně testován, certifikován a vychytán do sebemenšího detailu. 

Nábytek MOLL je oceněn certifikátem AGR, který na základě přísných hledisek uděluje sdružení německých odborníků z oblasti prevence a léčby onemocnění zad. Od německého časopisu Öko-Test se pyšní nejlepším oceněním „sehr gut“, které garantuje absolutní nezávadnost použitých materiálů.
03.11.2020 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444