Jaká by měla být vaše sedačka?

Sedačka, sofa, pohovka - ať už tuto důležitou součást interiéru stvořenou k dennímu odpočinku nazýváme jakkoliv, je to obvykle právě ona, která navozuje uvolněnou atmosféru obývacího pokoje a zve k příjemnému lenošení ve společnosti našich blízkých. Co by ideální sedačka měla splňovat?

1. Měla by se vám líbit
Přestože u základního nábytku obvykle zdůrazňujeme praktická kritéria výběru, v případě sedačky mají ta estetická přinejmenším stejnou váhu – je to poměrně masivní kus nábytku, který dominuje obývacímu pokoji a odvíjí se od něj styl celého interiéru. Může být reprezentativní, hravá, extravagantní nebo naopak klasická, v každém případě musí ladit s vaší představou o atmosféře domova.
 
2. Měla by být multifunkční
Zamyslete, jak nejčastěji v pohovce relaxujete. Sledováním televize a „uzobáváním“? Stává se vám pravidelně, že neodoláte a vyměníte jídelní židli za měkkou náruč pohovky? Pak vám bude vyhovovat menší hloubka sedáku a vzpřímený opěrák, vhod přijde integrovaný stolek nebo odkládací plocha. Jestli trávíte hodiny čtením, oceníte boční opěrky a chaiselongue, kde si pohodlně natáhnete nohy. Potřebujete čas od času vykouzlit lůžko pro návštěvu nebo dokonce na rozkládací sedačce běžně spíte? I k tomu jsou dnešní sedačky dobře uzpůsobené. 
3. Měla by interiér harmonicky doplňovat
Řeč je tu především o adekvátní velikosti, kterou je třeba přizpůsobit nejen počtu členů domácnosti, ale také prostoru, který máme k dispozici. Masivním rohovým sedačkám, které zaplnily polovinu pokoje, dávno odzvonilo. Do malých interiérů volte subtilní pohovky, které lze v případě potřeby rozložit. V prostorných interiérech se nejlépe uplatní modulové systémy, které umožní sestavit sedačku libovolné velikosti a pohrát si s kompozicí.
A jaké sedačky jsou IN?
„V poslední době jsou oblíbené sedačky od dánského výrobce SOFTLINE charakteristické originálním designem, širokou paletou materiálů, barev a kvalitním zpracováním. Většina z nich je navíc vybavená rozkládacím mechanismem a uplatní se jako pohodlné dvojlůžko pro příležitostné spaní,“ říká Otto Cabala z interiérového studia ALAX, které sedačky předních evropských výrobců dováží. 

Dlouholetým partnerem společnosti SOFTLINE je interiérové studio ALAX, ve kterém jsou vzorky křesel a sedaček k vidění, prohlédnout si v jeho pražském showroomu můžete bohaté vzorníky materiálů i nejnovější katalogy a nechat si s výběrem Vašeho nového sofa poradit od odborníků. Nemusíte přitom zůstat jen u skandinávského designu – ALAX zastupuje řadu dalších renomovaných evropských výrobců, představí vám sedačky Pianca, Giovannetti, Polaris, Bontempi, Calligaris, La Cividina, Ferlea, Noti a mnoho dalších. 
Nábytek se skandinávskou tradicí
SOFTLINE je dánský designový nábytek, který staví svůj úspěch na skandinávské tradici, spolupráci se světovými designéry a sympatické cenové politice, která kreativnímu designu otevírá cestu do běžných domácností. Současně s designéry zvučných jmen  - za všechny jmenujme Karima Rashida a návrhářské duo Busk & Hertzog - se na výrobě podílí Softline Design Team složený z odborníků na ergonomii a špičkových technologů. Výsledkem jejich spolupráce je inovativní a funkční design, který nepostrádá osobitost a hravost. Díky široké škále materiálů a barev se křesla a sedačky SOFTLINE uplatní v každém prostoru – vnesou oživení do veřejného interiéru, vytvoří útulnou atmosféru obývacího pokoje nebo svými svěžími sytými odstíny rozzáří dětský pokojíček.
11.09.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444