Jak zkrotit sluneční paprsky? Pomohou látkové plisé i rolety

Probuďte v sobě tvůrčího ducha a oživte svůj interiér zajímavým doplňkem, který bude zároveň i užitečný. Nemusíte se hned pouštět do nákladné nebo náročné rekonstrukce, stačí si pohrát s textiliemi a barvami. Začněte třeba okny. Pořiďte jim atraktivnější zastínění a uvidíte, že budou vaše pokoje vypadat hned jinak.

Látkové plisé pro atypická okna

Jednou z možností, jak zkrotit slunce a ochránit soukromí před nechtěnými zraky zvenčí, je látkové plisé. Díky svým vlastnostem je právě plisé jedničkou v zastínění atypických oken, hravě si poradí s neobvyklými tvary nebo střešními okny. Zajímavou variantou je plisé den a noc, kdy lze v jednom okně kombinovat dva odlišné typy látek – například pro rozdílné potřeby denního zastínění a nočního zatemnění. 
 

 

Látkové rolety vs. záclony 

Svou renesanci v poslední době zažívají látkové rolety, které jsou na rozdíl od klasických záclon a závěsů méně náročné na údržbu. Například roleta Varieta Mini Zebra a Varieta Zebra. Obě jsou zajímavé tím, že mají látku tkanou v pruzích, kdy se pravidelně střídá hustě tkaný pruh s pruhem průhledným. Když si pohrajete s jejich kombinací, můžete regulovat světlo v místnosti.

 

Pro designový efekt 

Stále oblíbenějšími se stávají také japonské posuvné stěny, které představují velmi moderní a elegantní způsob stínění. Stěny jsou tvořeny volně visícími látkovými panely, uloženými v horním profilu, a používají se k zastínění celé stěny s okenním otvorem nebo k rozdělení vnitřního prostoru. Výběrem vhodné látky mohou vytvořit výrazný prvek interiéru, nebo naopak nenápadně splynout s celkovým designem místnosti. 
 

Společnost CLIMAX, největší český výrobce stínění, na všechny výrobky poskytuje mimořádnou prodlouženou záruku. Před uvedením do prodeje prochází každý výrobek důkladným testováním. Testy jsou nekompromisní a přináší ten nejlepší možný výsledek: špičkový sortiment a záruku 4 roky.
22.09.2016 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444