Jak získat nízkoenergetický dům

Aktuálním problémem renovace a sanace starších obytných domů z hlediska spotřeby energie se zabývá z němčiny přeložená knížka Jak pořídit ze staré stavby nízkoenergetický dům, kterou vydalo ostravské nakladatelství HEL.

Složitá problematika energetické a technické sanace budov v praxi je tu pojednána v celkem deseti základních kapitolách, v nichž se patnáct odborníků z daného oboru věnuje efektivním možnostem sanace neprůhledných stavebních částí, oken, topení, sanitárního vybavení, koncepci kontrolovaného větrání a energetické modernizace budov. Systematické utřídění jednotlivých témat do řady podkapitol, umožní čtenářům dobrou orientaci v textu. Návody a doporučení, které tu mohou zájemci načerpat vycházejí z různorodosti materiálové podstaty staveb a představují i vhodné stavební materiál, ověřená provedení tepelných izolací a optimální řešení obnovy domovní techniky, seznamují i s konkrétními příklady úspěšné proměny starých staveb v nízkoenergetické domy.
Knížka je vybavena fotografickou i obrazovou dokumentací a abecedním rejstříkem klíčových pojmů. U jednotlivých kapitol najdete nejen seznamy použité literatury v originále, ale i praktické odkazy na knížky vydané v češtině.
03.07.2003 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444