Jak zařídit pokojíček pro školáčka

Dětský pokoj B s rohovou šatní skříní a přistýlkou. Zdroj: Aldo.cz

Dětský pokoj B s rohovou šatní skříní a přistýlkou. Zdroj: Aldo.cz

Pokud se vaše dítko chystá po prázdninách poprvé do školy, určitě si už pečlivě připravuje aktovku, penál a pastelky. Připravte se i vy na školní léta a pořiďte mu nábytek do pokojíčku, který skvěle vypadá, ale hlavně ho naučí správnému držení těla i sezení. Poradíme vám, jak zařídit pokojíček pro prvňáčka a na co si při výběru nábytku dát pozor.

Jak vybrat ideální stůl

Nad psaním stolem váš školáček prosedí dlouhé hodiny, proto je důležité investovat do opravdu kvalitního kusu nábytku, který vydrží dlouhá léta. Současným trendem jsou dětské psací stoly s nádstavcem, které mají dostatečně velkou pracovní plochu a současně i prostor pro odkládání psacích pomůcek a dalších nezbytností.
 
Pokud toužíte po něčem více univerzálním, je pro vaše dítko ideální rostoucí stůl. Ten je možné nastavit nejen do výšky, ale také ve sklonu pracovní desky. Tak zajistíte správné sezení během domácích úkolů nebo třeba kreslení. Šířka pracovní desky by měla být alespoň 60–90 cm.

 

Správná židle zajistí zdravé sezení

Rostoucí židle se v každém věku přizpůsobí vašemu dítěti. Ideální nastavení židle by mělo být takové, aby dítě dosáhlo celou ploškou nohy na zem. Současně je nutné pamatovat i na úroveň loktů nad pracovní deskou. Správnou výšku zjistíte z tabulky níže či jednoduše nechte dítě spustit paže podél těla a následně ohnout v loktech a sevřít pravý úhel. Loket by se měl nacházet 2 až 3 cm pod úrovní pracovní plochy. Při výběru jakéhokoliv stolu na toto pravidlo pamatujte. Jedině tak zajistíte vašemu dítěti zdravé sezení.
 

Jakou výšku by měl mít stůl i židle

Stůl i židle by měly odpovídat výšce dítěte. V tabulce níže se dozvíte, jak vysoký stůl je ideální pro vašeho školáčka.

Vyměňte postýlku za školáckou postel

Pokud jste se pustili do zařizování pokojíčku vašeho prvňáčka, pamatujte také na novou postel. S prvními jedničkami, které vaše dítko přinese domů, také brzy odzvoní dětské postýlce. Váš školáček bude potřebovat postel, ze které jen tak nevyroste. Rozkládací dětská postel s šuplíkem, Zdroj: Aldo.cz

Tip na závěr:
Pokud se vám nechce vybírat stůl, židle a postel zvlášť, porozhlédněte se po setech dětských pokojíčků. Nabídka je opravdu široká a najdete i takové zajímavosti, jako jsou například tematické dětské pokoje.
Tematický dětský pokoj, Zdroj: Aldo.cz
24.08.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444