Jak zařídit interiér obývacího pokoje

Dominantou obývacího pokoje je sedací souprava v mnoha provedeních - rovná, rohová nebo ve tvaru písmene U. Umístěna bývá nejčastěji u zdi, ale pokud máme dostatek místa, je modernějším způsobem její umístění do prostoru.

Sedací souprava jako organizátor prostoru

Pokud je obývací pokoj spojen s jídelnou nebo kuchyní, sedací soupravou lze obývací pokoj od kuchyňského prostoru či jídelního koutu skvěle oddělit.



Pro svoji univerzálnost je oblíbená rohová sedací souprava, kterou lze použít jak v malém, tak i velkém obývacím prostoru.



Pro relaxování je ideální sedací souprava se širokými sedáky, na které se dá ležet i bez rozložení. Bude-li využita pro společenské aktivity, je vhodná souprava s polohovatelnými opěradly zad a dalšími užitečnými funkcemi.

V některých případech jsou ale lepším řešením dvě menší sedačky s křesly, které lze variabilně umístit dle dispozic interiéru.
                          
Křeslo nemusí být ze stejné série jako sedací souprava, svěže působí křesílko zvolené ve výrazném barevném odstínu. Designovým doplňkem i funkčním kouskem nábytku jsou taburety.


                         
Dalším důležitým aspektem při výběru je materiál – kůže, koženka, potahová látka. Každý materiál má své přednosti i zápory, důležitá je i povrchová úprava potahu. Co do barevnosti vedou světlé barvy – bílá, krémová a neutrální barvy, ke kterým se snáze přizpůsobí vzhled interiéru. V menších místnostech je lépe s barvami raději moc neexperimentovat.
 
Sedací soupravy již nekupujeme pouze do obývacího pokoje, ale i studentských pokojů či prostorných hal a jídelen. Zde plní funkci odpočinkové zóny, které dodají na útulnosti.
 

Doplňky a dekorace

Další nedílnou součástí obývacího pokoje je nábytek, který s multimediálním koutkem, popřípadě doplněný krbem, navodí odpočinkovou a relaxační náladu. K sedací soupravě patří i konferenční stolek s nezastupitelnou praktickou i dekorativní funkcí. Doplňky, osvětlení a květiny dotvářejí celkový vjem interiéru. Designové a stylové osvětlení může v interiéru působit jako zářivý šperk. 
 


Mezi doplňky se řadí nejrůznější dekorace, vázy, mísy, obrazy, polštářky, deky, přehozy, ale také sem můžeme zařadit textilie jako koberce, závěsy, záclony. To vše jsou detaily, které doladí styl interiéru a vytvoří pocit zabydlení a domova.
16.06.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444