Jak zabránit vzlínající vlhkosti a jaké volit technologie vysoušení zdiva ?

Všechny stavby starší třiceti let jsou napadeny vzlínající vlhkostí, a to je důležité si připustit, zejména tehdy, pokud se již vzlínající vlhkost zdiva začala projevovat. Vzlínající vlhkost zdiva je, ač chceme či nikoliv, přirozeným přírodním procesem, kterému se snažíme zabránit již po celá staletí. Dá se říci, že se odstranění vlhkosti zdiva lidstvo věnuje od dob, kdy si začlo stavět cihlové příbytky pro sebe a další pokolení.

Jaké technologie vysoušení zdiva jsou nejvhodnější ?


K odstranění vlhkosti zdiva můžeme využít mnoho sanačních technologií, které se vyznačují různým stupněm trvalosti a účinnosti, mnoho technologií vysoušení zdiva, odstranění vlhkosti stěn a především ekologické hydroizolace staveb se v rámci vlastní instalace a následné funkce nechová ke stavbě šetrně, velmi často trpí jak tedy vlhká stavba samotná, která je již dostatečně zatížena procesem hygroskopické vlhkosti zdiva, tak především její okolí, kdy se pracuje s chemickými látkami ( to v případě chemických injektáží zdiva ) a nebo je okolí stavby a stavba samotná zatížena hlukem, škodlivými vibracemi a zejména prachem a hlukem – v takovém případě trpí nejen stavba, ale především její obyvatelé či pracovníci firem a společností, které ve vlhké stavbě sídlí – nikomu není příjemný hluk, prach a práce s chemikáliemi, pokud je pracovně vytížený.

Jak na vlhkost zdiva historické stavby či památkově chráněného objektu ?


V případě historických budov samozřejmě chemické injektáže zdiva nepřipadají v úvahu s ohledem na historickou hodnotu stavby, a je tedy samozřejmá i nemožnost provedení vrtů či jiných stavebních zásahů. Podřezáním zdiva či jiný stavebním zásahem by utrpěla nejen historická hodnota stavby s vlhkým zdivem, ale především i stavba jako taková – podřezání či jiné pro stavbu náročné stavební zásahy rovněž výrazně zasahují do statiky stavby, kdy může být narušena stabilita stavebních konstrukcí dlouhodobými vibracemi pil a nebo, v případě zarážení nerezavějícíh plechů, kladiv, která se doslova prorážejí zdivo stavby.

Jaká technologie vysoušení zdiva je nejméně destruktivní a finančně nenáročná ?


Tyto technologie, jako například chemické injektáže vlhkého zdiva či podřezávání vlhkého zdiva, které se v podstatě jeví jako destruktivní vůči zdivu stavby, jenž již samo trpí vzlínající nasákavou vlhkostí, značně omezují běžný chod a život ve stavbě, zpravidla jsou neekologické a především i finančně náročné – peníze vynaložené na tyto destruktivní technologie vysoušení zdiva a hydroizolace staveb lze pro stavbu využít efektivněji. Je rovněž důležité mít na paměti, že v případě těchto zastaralých technologií se vlhkost dříve či později začne do zdiva opět vracet. Vysoušení zdiva je zkrátka úkol, který čeká každého majitele nemovitosti dříve či později s ohledem na věk stavby – na každém majiteli nemovitosti záleží, jak se s vlhkostí zdiva vyrovná a jak vlhkosti zdiva a jejímu dalšímu vzlínání zabrání.


Existuje tedy nějaká ekologická a finančně dostupná technologie vysoušení zdiva ?


Vysušit vlhké zdivo, zabránit vzlínání vlhkosti do zdiva a ekologicky hydroizolovat stavbu umí unikátní technologie DryPol vyvinutá v České republice – elektrofyzikální technologie vysoušení zdiva pracující na principu elektroosmózy. Elektroosmóza, jev, který známe desítky let, umí vlhkost ze zdiva odstranit rychle, ekologicky a zejména bez náročných stavebních zásahů a chemikálií – nezapomeňte, že s elektroosmózou rovněž ušetříte nemalé finanční náklady nejen za cenu vysoušení, ale zejména na vytápění vaší nemovitosti, neboť přístroj působí okamžitě. Okamžitě tedy rovněž dochází k vysychání zdiva, které teplotu uvnitř stavby nepohlcuje, ale odráží. Potýkáte-li se s vlhkostí zdiva, zvolte elektroosmózu, trápí-li vás vlhkost stavby pořiďte si DryPol. DryPol je vaše správná volba pro suchý a zdravý dům pro několik generací.
29.06.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444