Jak vyřešit nedostatek prostoru?

Ilustrativní foto: z realizací Atelieru POINT

Ilustrativní foto: z realizací Atelieru POINT

Dobrý den,  prosím o radu. Vlastním 3+1 v panel.domě, žiji sama s 2 dětmi (15 a 9 let). Vzhledem k věkovému rozdílu synů jsem ložnici přeměnila v druhý dětský pokoj a spaní jsem vyřešila rozkládací sedačkou v obýváku, který slouží zároveň jako obývák a jídelna. Prosím o nápad jak řešit lépe tuto situaci.

Na tuto otázku odpovídá Ing. arch. Marie Marešové z atelieru POINT, spol. s r.o.

Umístění spací části do obývacího pokoje není nic neobvyklého. Je ale třeba si uvědomit, že prostor není nafukovací a musíme často volit netradiční varianty uspořádání a mnohdy slevit z požadavků např. na velikost pohovky. Spací část se sama nabízí k umístění do rohu vzdálenějšího od okna a žádá o optické oddělení od ostatní části místnosti. Toho docílíme příčkou či posuvnou stěnou. Tím lze vytvořit prostor, který se dá zcela uzavřít (např. při návštěvě). Do zbylého prostoru je důležité umístit nábytek vhodných rozměrů. Ideální je menší jídelní stůl – skládací či vyrobený přímo na míru. Pohovka by též měla být zvolena menší s křeslem či taburetkem umístěným do volného prostoru. I TV stěna by měla být pouze nezbytně nutně velká. Aby pokoj působil vzdušně a příjemně, tak je potřeba volit množství nábytku s mírou. Místnost by jinak působila přeplácaně a neútulně.


Ing. arch. Marie Marešové z atelieru POINT, spol. s r.o.
17.01.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444