Jak vybrat tu správnou dřevostavbu

Dřevostavby si našly místo v srdcích Čechů díky cenové dostupnosti, nenáročnosti i krásnému vzhledu. Uvažujete také o domu, nebo jiné stavbě ze dřeva? V tom případě budete potřebovat vhodného dodavatele. Na trhu jich najdete velké množství, proto nabízíme několik rad, jak vybrat toho nejlepšího.

Z čeho budete vybírat

Pokud už máte pozemek, kde chcete postavit dům, určitě bude vhodný i pro dřevostavbu. Není rozdíl mezi tím, kde by měl stát cihlový dům a dřevostavba. V případě, že pozemek teprve sháníte, nejste tedy ničím limitováni. Samotný dům pak vybíráte dle vzhledu a technologie stavby. Různé ukázkové dřevostavby si můžete prohlédnout na internetu. Technologií výstavby existuje hned několik, například sendvičová, se sloupkovou konstrukcí, z masivu, nebo roubená.
 

Doba výstavby

Ve srovnání s cihlovými domy budete mít dřevostavbu k dispozici mnohem rychleji. Doba výstavby záleží samozřejmě na zvolené technologii výroby a zkušenostech firmy, která ji bude stavět. Oproti zděným domům však nemusíte nechávat dům přes zimu tzv. vymrznout. Na délku stavebních prací se vždy informujete předem od konkrétního dodavatele.
 

Kde najít dodavatele dřevostavby

Nevíte si rady, kterou dřevostavbu vybrat? Potřebujete ceník na míru? Zkuste si zadat poptávku na serveru Poptávej.cz. Zde vyplníte poptávkový formulář, kde uvedete, co od dřevostavby očekáváte, lokalitu a další podrobnosti. Celkem vám to zabere zhruba tři minuty. Čím konkrétnější budete, tím lépe. Tato poptávka pak poputuje k dodavatelům z vašeho okolí. Zájemci o zakázku reagují přímo do vašeho emailu zasláním ceníku na míru. Vy si vyberete tu nejlepší nabídku a další kroky domlouváte přímo s vybraným dodavatelem. Služba je pro vás zcela zdarma a je nezávazná, tak proč ji nevyužít?
01.10.2018

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444